traplift

Moeite met de trap op komen? Dit is de oplossing!


Vind je het steeds lastiger om de trap op te komen in je eigen huis? Werkt je lichaam niet meer zoals je zelf zou willen? Dat kan je een zeer benauwd en beangstigend gevoel geven. Je woont heerlijk en wil eigenlijk nog helemaal niet op zoek gaan naar een aangepaste woning. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je nog steeds vrij door je eigen huis kunt bewegen. De oplossing? Een traplift van 123 trapliften. Een traplift klinkt voor veel mensen direct als een zeer rigoureuze beslissing. Toch kan het dé oplossing zijn om veilig thuis te kunnen blijven wonen en dat is iets wat toch wel wat waard is. In deze blog vertellen we meer over de werking van een traplift en de voordelen hiervan.

Wanneer biedt een traplift de uitkomst?

Nog steeds niet iedereen weet precies voor wie een traplift nou echt geschikt is. Vaak denken ze gelijk aan mensen in een rolstoel of zeer oude mensen die niet op eigen kracht naar boven kunnen. Dit hoeft het echter helemaal niet het geval te zijn. Er kunnen meerdere situaties zijn waarbij de traplift de uitkomst biedt. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Als ondersteuning bij gehandicapte mensen. Mensen met een aangeboren afwijking of een handicap die met de jaren is ontstaan, kunnen baat hebben bij een traplift. Het is dikwijls te zwaar voor hun om de trap te beklimmen en ook tillen is geen optie. Een traplift geeft hun een stukje rust en haalt wat extra zorg weg bij de eventuele mantelzorgers.
  • Voor mensen met Achondroplasie (dwerggroei): dit is een aandoening waarbij de patiënt lijdt aan dwerggroei. In veel gevallen kunnen zij de eerste jaren met gemak de trappen zelf beklimmen. Naarmate ze ouder worden, ondervinden ze meer klachten aan heupen, gewrichten en botten. Dit zorgt ervoor dat ze minder goed trap kunnen lopen. Ook hier biedt de traplift de uitkomst.
  • Voor mensen met ademhalingsproblemen of algehele zwakte. Het kan ook voorkomen dat mensen lichamelijk best in staat zijn om de trap te beklimmen, maar dit door gezondheidsredenen te veel kracht kost. Dit zie je vaak bij mensen met problemen aan de longen of algehele zwakte door diverse ziektes. In deze gevallen biedt de traplift een stukje rust en geeft ze de mogelijkheid om het huis te doorkruizen zonder al te veel energie te verliezen.
  • Ouderdom: oudere mensen krijgen vaak te kampen met problemen aan hun gewrichten en botten. Daarnaast kan hun evenwichtsgevoel verminderen en wordt het zo lastiger om de trap te beklimmen. Een traplift helpt ze om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Zoals je kunt lezen zijn er meerdere situaties waarbij een traplift de uitkomst biedt.

Voordelen van een traplift

Herken jij jezelf in één van de geschetste situaties hierboven? Dan doe je er goed aan om meer informatie te verzamelen over de traplift. Was je bijvoorbeeld al bekend met de talloze voordelen van de traplift? Zo is dit niet alleen de oplossing om langer thuis te kunnen wonen, maar is deze ook nog eens beschikbaar in meerdere varianten en afmetingen. Zo is het mogelijk om de traplift bij elke trap te installeren, zelfs bochten zijn geen enkel probleem. Bovendien wordt de traplift altijd op maat voor jou gemaakt, zo ben je altijd verzekerd van de beste werking.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl