Waarom is infraroodverwarming ideaal voor in je woning? 

Waarom is infraroodverwarming ideaal voor in je woning? 


In 2020 weten wij Nederlanders al ontzettend veel over de verduurzaming van de woning. In de laatste jaren zijn we steeds meer afval gaan scheiden, beter gaan isoleren en led lampen gaan gebruiken. Ook kijken veel mensen nu naar het terugdringen van plastic afval en wat de voordelen zijn van zonnepanelen op het dak. De laatste trend op het gebied van duurzaamheid is infraroodverwarming voor in de woning. Ook dit blijkt vele energiebesparende voordelen te hebben. Lees hier over wat infraroodverwarming voor jou kan betekenen.

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is verwarming door middel van straling. De objecten in de buurt van de straling, vangen de warmte gelijk op en houden het vast. De warmte die een infrarood warmtebron afgeeft, is circulair. Elk object dat de stralen van de infraroodverwarming opvangt, gaat op zijn beurt zelf ook de warmte afgeven. De kamers en de meubels worden dus gelijkmatig warm. De geavanceerde infraroodverwarmingen zijn af te stellen met een thermostaat. Bovendien is Infraroodstraling niet schadelijk of slecht voor de gezondheid. Marktleider in Nederland op dit gebied is redwellinfraroodverwarming.

Wat is infraroodverwarming?

Waar plaats je infraroodverwarming in huis?

Infrarood kachels zijn er in staande en hangende modellen. Ook kun je kiezen voor een model dat je aan de wand of aan het plafond monteert. Bij Redwell zijn de verwarmingen te koop in luxueuze en subtiele designs. Het lijkt dus net alsof je een kunstobject in huis hebt staan, maar dan eentje die duurzame warmte uitstraalt. Infraroodverwarming sluit je aan op het lichtnet. Je kan ze dus overal in huis neerzetten, zolang er maar een stopcontact in de buurt is.

Wat zijn de voordelen?

Infraroodverwarming is helemaal van deze tijd en dat blijkt wel uit de vele voordelen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • Een stofvrij huis: Radiatoren aan de muur zijn vaak stofnesten. Daarachter is het moeilijk schoon en stofvrij te houden. Op den duur gaan de stofdeeltjes dwarrelen door het huis, omdat ze worden weggeblazen door de warme lucht van de radiator. Met infraroodverwarming wordt er geen lucht weggeblazen, omdat de warmte hier straling betreft. Zodoende heb je ook geen last van stof.
  • Ventilatie: het is oké om te ventileren als de infraroodverwarming aanstaat. De warmte wordt opgeslagen door de gehele omgeving, inclusief de meubels. De warmte hangt niet in de lucht, maar zit in de omgeving zelf. Daarom gaat er weinig warmte verloren als het raam openstaat.
  • Eigen design: Radiatoren vind je vaak in een standaard model in je woning. Infraroodverwarming kun je aanschaffen in het door jou gewenste design. Deze manier van verwarmen is dus subtiel en past veel beter bij de rest van je interieur.
  • Volledig veilig: bij infraroodverwarming komt er geen koolmonoxide vrij. Dit gas is gevaarlijk voor de mens en kan leiden tot ziekte of zelfs tot overlijden. Dit heb je dus niet met infraroodverwarming.

Hoeveel bespaar je op je rekening?

Het gebruik van infraroodverwarming kan veel verschil maken op de jaarlijkse energierekening. In eerste instantie dacht men dat het geen verschil zou maken, maar de besparingen kunnen oplopen tot wel 55 procent. Infrarood is dus een stuk duurzamer en loont zeker de moeite. Wacht dus niet langer en informeer vandaag nog naar de mogelijkheden voor in jouw woning.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl