loungekussens tuin

Ook in de herfst is het heerlijk vertoeven in de tuin


Het is helaas alweer een tijd geleden dat de zomer van start ging. Inmiddels kunnen we steeds meer genieten van een prachtig kleurenpalet van vallende bladeren in de tuin, zien we de temperaturen nauwelijks nog boven de 20 graden komen en hebben de eerste najaarsstormen ons land al geteisterd. Kortom: het is weer herfst! De herfst kent vele prachtige facetten, maar voor veel mensen is het wel even wennen om minder vaak tijd door te brengen in de tuin. Maar is dat ook wel echt zo? Naar onze mening is het juist nog heerlijk vertoeven in de tuin deze herfst. Kruip lekker op je loungekussen, pak er een mok dampende chocolademelk bij en verstop je in een warme plaid en geniet van al dat moois om je heen. Hoe fijn is het om te kijken naar de vallende bladeren om je heen? De vogeltjes die zacht hun lied zingen voordat ze naar het zuiden vertrekken en de maan die steeds sneller haar gezicht laat zien? De herfst kent zoveel mooie momenten en die mag jij allemaal beleven in eigen tuin!

Sfeervolle tuin in de herfst

Ook in de herfst is het enorm belangrijk om meer sfeer in de tuin te brengen. Maak gebruik van kleurrijke loungekussens voor een fel contrast met het donkere karakter van het weer. Daarnaast kan je ook nog eens veel meer warmte naar jouw terras halen. Schaf bijvoorbeeld een terrasverwarmer aan of investeer in een buitenkachel, plaid of andere warme tuinaccessoires. Zelfs als het weer kil is, zit jij er nog warmpjes bij! Daarnaast is licht ook een sfeerbepalende factor in de herfst. We merken allemaal dat de zon steeds vroeger ondergaat. Konden we eerst nog zonder problemen tot tien uur in de tuin zitten, is het nu om 7 uur al donker. Met mooie en sfeervolle verlichting geef jij jezelf de mogelijkheid om langer te genieten van de prachtige avonden en haal je ook nog eens meer gezelligheid in de tuin.

Bereid je voor op de kou

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is misschien wel ons meest favoriete spreekwoord en ook nog eens voor elke situatie toepasbaar. Ook als je tijdens de herfst meer tijd in de tuin wilt doorbrengen, is het belangrijk dat je je goed voorbereid op de naderende kou. We weten immers allemaal dat de herfst al eventjes van start is en dat het de komende maanden alleen nog maar kouder gaat worden. Laat je niet verrassen door de eerste vorst, maar richt je tuin zo in dat deze voor elke temperatuur gelegenheid biedt om in de tuin plaats te nemen. Denk niet alleen aan een vuurkorf, vuurschaal, terrasverwarmer of warme tuinaccessoires, maar ook aan een warme winterjas en de mogelijkheid om altijd een warme kop koffie, thee of chocolademelk te zetten. Het zal je nog verbazen hoe fijn het kan zijn om een koude dag af te sluiten met een warm kopje drinken en een fijne fleecetrui in de tuin.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl