De rechten en plichten van een huurder.

De rechten en plichten van een huurder


Als huurder moet je je houden aan een aantal rechten en plichten. Als je deze plichten vaak verzuimt te voldoen, kan de huisbaas in zijn recht staan om het huurovereenkomst te breken. Als je in conflict komt met je huisbaas over bepaalde zaken en je weet niet zeker of je wel in je recht staat is het belangrijk om contact op te nemen met een professional. Advocaten vergelijken kan handig zijn om er zeker van te zijn dat je de beste persoon hebt ingeschakeld om jou te helpen bij je problemen. Er zijn genoeg advocaten die gespecialiseerd zijn in het huurrecht en je daarbij perfect kunnen helpen. Hieronder lees je de belangrijkste plichten waaraan een huurder moet voldoen.

De huur op tijd betalen

Dit is misschien wel de belangrijkste plicht die je als huurder moet vervullen. Als je ergens wilt wonen, moet je hier natuurlijk een bepaalde prijs voor betalen. De huisbaas heeft ook zo zijn eigen kosten en plichten en moet hier genoeg geld voor hebben. Als huurder ben je dan ook verplicht om dit op de afgesproken tijd te voldoen. Als je te laat bent met het betalen van de huur ontstaat er een huurachterstand. De huisbaas hoeft hier geen aanmaning voor te versturen. Dit loopt op en is direct opeisbaar door de huisbaas. Als het geld er niet is kan de huisbaas bij wijze van spreken direct een gerechtelijke procedure starten. Natuurlijk zal dit in veel gevallen niet gebeuren en wordt er vaak eerst gecommuniceerd. Weet je van tevoren dat je de huur deze maand pas een paar dagen later kunt betalen? Spreek de huisbaas hier dan over aan. Vaak is het dan geen probleem. Laat het wel even weten om conflicten te voorkomen.

De woning goed behandelen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je als huurder de woning goed behandeld. Bij deze plicht proberen we te voorkomen dat mensen eerst een paar maanden een woning uitleven om vervolgens naar een ander te gaan. Zo ben je verplicht om wat dagelijkse onderhoud bij te houden en reparaties in huis toe te staan. Als je het huurovereenkomst opgezegd hebt, ben je verlicht om de woning in de oude staat terug te brengen. Als je bijvoorbeeld een muur een andere kleur hebt gegeven is het verplicht om deze weer wit te maken bij de oplevering.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl