Scandinavische stoelen

Scandinavische stoelen


Tegenwoordig kan je er niet meer omheen, de Scandinavische architectuur en stijl vind je overal. Het is een echte hype, maar wel eentje die blijft duren. En terecht, het is als het ware een universele stijl geworden. Als we denken aan de Scandinavische stijl dan denken we aan hip, maar ook sober en puur. Dus wil je dat Scandinavische een beetje binnenbrengen bij jouw thuis? Dan kan een Scandinavische stoel de perfecte oplossing zijn. Neutrale, sobere tinten en licht hout komen hierin vaker terug.

Het kiezen van het materiaal van een Scandinavische stoel

Eerst en vooral is het belangrijk om het materiaal te kiezen. Het materiaal dat je gebruikt voor een Scandinavische stoel moet niet alleen praktisch zijn, het moet ook mooi zijn. Er zijn verschillende opties om te kiezen voor de bekleding van je stoel. Heb je kleine kinderen dan is het misschien een goed idee om kunststof of leren bekleding te voorzien. Stoelen van velours en stof zijn ook vaak prachtig, maar hier komen sneller vlekken op. Ben je fan van een warm interieur, dan kies je best voor een houten of stoffen zitting van de stoel, deze geeft net die extra karakteristieke touch aan je stoel.

Harmonie in de ruimte

Om een mooi geheel te creëren in een ruimte, moet je vooral letten op de reeds aanwezige stijl en ruimte die beschikbaar is. Heb je een grote ruimte, kies dan voor stoelen die echt in het oog springen. Stoelen met details of armleuningen zijn hier geen probleem. In een kleinere ruimte kies je voor stoelen zonder armleuning. Stoelen die eenvoudiger zijn en niet te hard opvallen.

De kleur en stijl

Zorg dat de stoelen perfect bij de rest van de kamer passen. De keuze van je stoelen gaan een grote rol spelen in de ruimte. Voor een Scandinavisch design werd vroeger vaak gekozen voor een witte of zwarte stoel. Tegenwoordig heb je Scandinavische stoelen in allerlei, vormen, kleuren en modellen. Maar vaak geldt hoe simpeler hoe beter, ga dus voor beige, crème of wit. Wil je toch echte blikvangers kies dan voor een leuke pastelkleur. Dit geeft nog steeds die Scandinavische jonge, hippe vibe zonder volledig overweldigend over te komen. Stoelen van Hans Wegner, Eames, Knoll, Fritz Hansen, Vitra en Pierre Jeanneret zijn dus een ideale optie.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl