De serre inrichten


Geniet jij ook van de voordelen van een prachtige serre in huis? Toch ondervinden veel mensen problemen bij het inrichten van hun serre. Het is immers een ruimte los van de woonkamer en keuken, samenhang vinden tussen deze ruimtes is erg lastig. Maak je er een gehele andere ruimte van of laat je hem leeg en laat je het licht z’n werk doen? Welke sfeer wil je creëren? Zo veel vragen en erg voor de hand liggend zijn de antwoorden meestal niet.

Serre: mooi, maar ook praktisch?

Ik weet nog zo goed dat ik tijdens de bezichtiging de woonkamer binnenstapte, de serre zag en direct het huis wilde. Voor mij was de serre het visitekaartje van ons huis. Pas nadat we de sleutel kregen, besefte ik dat het inrichten van een serre helemaal niet zo makkelijk is. Al snel mis je samenhang en sfeer doordat de ruimtes afgescheiden van elkaar lijken. Ik heb gelukkig veel inspiratie op kunnen doen en wil dit graag met jullie delen.

Allereerst moet je beseffen dat een serre erg warm kan worden als de zon er de gehele dag op staat. Het is dus belangrijk om wat geld te investeren in goede zonwering. In de winter kan dit echt wel veel voordelen opleveren: als de zon maar een beetje schijnt kan je de stookkosten in huis erg laag houden. Dat is ook iets om rekening mee te houden: waar komt de zon op bij jullie in huis? Heb je bijna de gehele dag de zon op de serre of slechts een kort dagdeel?

nieuwe serre

Samenhang creëren

Samenhang creëren is misschien wel de lastigste opgave van een serre in huis. Toch zijn er genoeg manieren om deze ruimte te laten stralen. Je kan bijvoorbeeld een overgang laten zien van het woongedeelte naar de tuin. Werk dan bijvoorbeeld met lichte houtsoorten, planten, riet en natuursteen. Zo creëer je eigenlijk een soort van terras voordat je de tuin betreedt! Je kan de serre ook als verlengstuk van de woonkamer of keuken zien.

Gebruik bijvoorbeeld moderne ligstoelen en een tafeltje in de stijl van de woonkamer om dit knusse gevoel door te voeren. Ook een aantal planten en misschien wel een televisie kunnen bijdragen aan een huiselijke sfeer. Ook voor gezinnen met kinderen kan dit een prachtig hoekje zijn om lekker te spelen en via de schuifpui zo de tuin in te kunnen lopen. Let wel op dat het in een serre erg warm kan worden, dus goede ventilatie en zonwering is belangrijk als je deze ruimte als verlengstuk van het huis gaat gebruiken.

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl