dubbele garage

Tips voor als je je woning wilt gaan verbouwen


Als je je woning gaat verbouwen komt er een hoop bij kijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat wel en wat niet mag maar daarnaast is het ook erg belangrijk om de juiste vergunningen op tijd in bezit te hebben. Wij geven je een aantal tips die helpen om je verbouwing voor te bereiden.

Bepaal wat je allemaal wilt doen

Een verbouwing kun je groots aanpakken en meerdere klussen in één keer doen of je kan het houden bij één enkele klus. Als je een woning hebt gekocht kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voordat je in de nieuwe woning trekt meerdere ruimtes te laten verbouwen. Zo zitten je spullen niet in de weg en zit je niet midden in de troep van de verbouwing. Als je het houdt bij een kleine verbouwing van 1 ruimte is het niet erg als je in het huis slaapt. Het laten maken van een dubbele garage is hier een voorbeeld van, hier zal je in de slaapkamers niet zoveel van merken.

Zorg ervoor dat je een planning maakt

Het maken van een planning is erg verstandig. Vooral als er meerdere klussen gedaan moeten worden. Als je niet met behulp van een planning werkt is de kans groot dat alles veel langer duurt dan je van te voren had verwacht. Daarnaast is het ook voor aannemers belangrijk om een planning en deadlines te hanteren. Als een aannemer de deadline dan ook niet haalt kun je hem hierop aanspreken en nieuwe afspraken maken.

Hou rekening met uitloop

Ondanks dat je volgens een planning werkt moet je rekening houden met uitloop. Anders kun je erg gefrustreerd van zo een verbouwing raken. Het weer kan bijvoorbeeld een grote invloed hebben en roet in het eten gooien, waardoor het allemaal wat langer duurt. Maar ook de kosten kunnen uitlopen, als je bijvoorbeeld meer materiaal nodig hebt, als er dingen kapot gaan of als je meer vakmensen nodig hebt. Het is dan ook handig om hiervoor een buffer te hebben zodat je onvoorziene uitgaven toch kunt dekken.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl