Schaduwdoeken voor je tuin


Het kiezen van de juiste schaduwdoeken voor uw tuin is erg belangrijk. Schaduwdoeken zijn eigenlijk vrij eenvoudig. De concentratie van schaduwdoeken zit rond de 40% en zal zowel de temperatuur met een flink aantal graden verlagen. Het kiezen van het juiste type schaduwdoek is erg belangrijk.

Waarom schaduwdoeken

Door schaduwdoeken heb je  zoals verwacht minder last van de felle zon in de zomermaanden. Door toch vrij buiten te kunnen zitten, is een schaduwdoek ideaal. Schaduwdoeken zorgen naast schaduw voor je terras, ook voor schaduw voor je planten, waardoor ze langer gezond blijven. Heesters, bomen en zelfs sommige grassen hebben baat bij schaduwdoeken, omdat ze planten kunnen beschermen tegen te veel zon of te veel regen. Sommige schaduwdoeken bieden zelfs bescherming tegen wind, waardoor je planten beter bestand zijn.

Verschillende stoffen

Schaduwdoeken zijn er in verschillende stoffen verkrijgbaar, waaronder katoen, polyester, nylon en andere. De meest populaire zijn gemaakt van katoen, omdat dit de meest betaalbare stof is en je veel zonlicht krijgen zonder oververhit te raken. Let wel, katoenen doeken kunnen de hitte niet goed verdragen of de zonnestralen absorberen, waardoor je planten worden verbrand. Als dit gebeurt, moet je de stof vervangen of uw planten met iets anders bedekken.

Verschillende stoffen schaduwdoeken

Meerdere opties

Door schaduwdoeken te gebruiken die tot een strak materiaal zijn geweven, heb je meer controle over hoeveel zonlicht je krijgt. Dit is een duurdere optie, maar kan het uiteindelijk waard zijn. Je kunt stof kopen met een gaas rug die zonlicht van de zijkanten tegenhoudt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl