Tips voor een opgeruimd huis


Door de drukte van het alledaagse leven, kan het nogal snel rommelig worden in huis. Je hebt waarschijnlijk niet altijd tijd om alles goed op te ruimen. Dit is jammer, want je huis zou de plek moeten zijn waar je lekker tot rust kan komen na een dag werken. Als de omgeving dan rommelig is, zal je hoofd ook rommelig blijven. Hoogste tijd dus om de boel eens op te ruimen. Maar hoe zorg je er nou voor dat het ook opgeruimd blijft?

Zorg voor genoeg opbergruimte

Een opgeruimd huis begint bij voldoende opbergruimte. Je moet er dan ook voor zorgen dat je voldoende plek hebt om al je spullen kwijt te kunnen, zodat ze ook niet op de grond of tafel terecht hoeven te komen. Kijk dus of je voldoende opbergruimte hebt, en zo niet, dan kun je het beste een extra kast kopen. Zo zorg je ervoor dat je spullen achter gesloten deuren kunnen liggen, zodat ze niet meer in het zicht liggen. 

Woon je klein en heb je geen plek voor een extra kast? Loop dan eens een rondje door je huis en kijk of je ergens nog slimme opbergmogelijkheden kunt vinden. Wellicht heb je nog plek onder de trap of kun je ergens anders wat ruimte creëren voor extra spullen. 

Maak je bed op

Je zult er misschien niet direct aan denken, maar het opmaken van je bed maakt een groot verschil in of je huis opgeruimd oogt of niet. Het zorgt er niet alleen voor dat je slaapkamer meteen een stuk netter oogt, maar door je bed op te maken zul je onbewust ook motivatie krijgen om meer dingen op te ruimen. Maak er dan ook een gewoonte van om elke ochtend heel even de tijd te nemen om je beddengoed netjes te leggen. Je zult zien dat dit in ieder geval de slaapkamer al een stuk rustiger maakt. 

Minimaliseer eens in de zoveel tijd

Spullen stapelen zich vaak gedurende de tijd steeds meer op. Je doet er dan ook goed aan om eens in de zoveel tijd een grote opruimdag te houden. Haal bijvoorbeeld je kledingkast leeg en kijk eens wat je al minstens een jaar niet mee gedragen hebt. Deze kleding kan dan waarschijnlijk weg. Hetzelfde geldt voor alle andere spullen in je huis. Trek de kasten eens leeg en kijk wat je niet meer nodig hebt of al lange tijd niet meer gebruikt heb. Probeer dit allemaal te verkopen of geef het aan het goede doel. Zo heb je snel een hoop meer ruimte over en ziet het er allemaal weer netjes en opgeruimd uit.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl