Tips voor een slimme indeling van de woonkamer


Betrek je binnenkort een nieuwe woning of ga je je huidige woning wellicht een geheel nieuwe make-over geven? Dan ben je uiteraard ook benieuwd hoe je dit op de beste manier kunt aanpakken. Hou je de indeling zoals de vorige bewoners al hadden gedaan of zoals je eerst zelf ook had? Of gooi je het roer helemaal om en begin je volledig opnieuw?

Bij het opnieuw indelen en inrichten van de woonkamer komt ongelooflijk veel kijken. Want hoe doe je dit zo praktisch en sfeervol mogelijk? Het is tegenwoordig ontzettend lastig om overal rekening mee te houden. De woonkamer beschikt in de meeste gevallen immers over heel veel verschillende functies. Deze wordt gebruikt als werkruimte, leesruimte, speelruimte en natuurlijk ook als plek om vrienden en familie te ontvangen. Wanneer één ruimte over heel veel verschillende functies beschikt, wordt het een stuk lastiger om de ruimte goed in te delen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit kunt aanpakken. In dit artikel geven we enkele handige tips voor een slimme indeling van de woonkamer.

Laat meubels op maat maken

Niet iedere woning beschikt over zeeën van ruimte. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Gelukkig is er ook in kleine woningen genoeg mogelijk. Wel is het verstandig om eens de mogelijkheid te onderzoeken om meubels op maat te laten maken. Op die manier kun je de woning geheel naar eigen wens maken en precies zo indelen als jij wilt. Met tv meubels op maat heb je bijvoorbeeld al één groot meubelstuk getackeld, zonder dat je hiervoor de hele indeling hoeft om te gooien. Je laat het meubelstuk simpelweg passen in de ruimte.

Voordat je dus kunt gaan beginnen met het indelen van de ruimte is het eerst belangrijk om de ruimte volledig op te meten. Bedenk goed welke meubelstukken van essentieel belang zijn en op welke plek deze moeten komen te staan. Vervolgens kun je iets met de maten spelen om zo een mooiere indeling te krijgen.

Maak gebruik van kranten

Het is soms lastig om van tevoren in te schatten hoe een bepaalde indeling eruit gaat zien. Zeker wanneer de kamer nog volledig leeg is. Daarom is het goed om eens te spelen met kranten of dozen om zo je indeling in het echt uit te proberen. Gebruik hierbij ook de daadwerkelijke afmetingen van de meubels. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van hoe de ruimte er straks uit gaat zien. Ook kun je kleine foutjes hierdoor sneller ontdekken. Bijvoorbeeld wanneer er te weinig loopruimte overblijft.

Gebruik een roomdivider

Eén van de grootste problemen waar men in de woonkamer tegenaan loopt, is het feit dat deze ruimte voor heel veel verschillende functies kan worden ingezet. Daarom kan het slim zijn om met een roomdivider te werken. Deze wordt gebruikt om de ruimte in te delen naar functie. Op deze manier baken je een klein gedeelte van de ruimte af, zonder dat deze geheel gesloten wordt. Hierdoor creëer je bijvoorbeeld eenvoudig een eigen hoekje voor de kinderen of een rustig werkplekje voor jezelf. Ieder een eigen plek, maar toch dicht bij elkaar.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl