Utrecht, de stad om te wonen, studeren en te leven

Utrecht, de stad om te wonen, studeren en te leven


Zoals de titel al aangeeft moet je zijn in Utrecht. Deze centrale gelegen stad heeft bijna alles wat je zoekt, cultuur, geschiedenis, onderwijs, moderne kunst en ga zo maar door. De stad is de afgelopen jaren ook flink gegroeid. Het aantal inwoners in de gemeente Utrecht is met circa 117.000 inwoners toegenomen in 14 jaar! Van 235.625 in 1995 tot 352.866 in 2019. De cijfers tonen het dus aan, wij geven je nog meer redenen om in deze stad te zijn!

Facts

Zoals hierboven beschreven wonen er circa 350.000 mensen in de gemeente Utrecht. Utrecht is van de vier grootste Nederlandse steden het meest centraal gelegen. Het overgrote deel van de inwoners van Utrecht is tussen de 25 en 45 jaar (128.000), dat is ook niet zo gek aangezien Utrecht bekend staat om het grote aanbod in hoger onderwijs. Het gemiddelde inkomen is €28.000,- per inwoner, dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. Utrecht bestaat uit 10 wijken waarvan ongeveer 45% bestaat uit koopwoningen. De stad ligt erg centraal in Nederland, dit is een groot voordeel aangezien je overal snel bent gezien de centrale ligging. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn dat ook perfect, Utrecht centraal station is niet voor niets het kloppend hart van de Nederlandse Spoorwegen. Naast het openbaar vervoer is Utrecht ook nog een belangrijk verkeersknooppunt. Zo kruisen binnen de gemeente de belangrijke noord-zuid lopende A2 en west-oost lopende A12 elkaar.

Wonen

Utrecht is een fijne stad om te wonen. De centrale ligging, de prijzen en de faciliteiten zijn hier belangrijke factoren in. Het grootste deel van de woonmogelijkheden zijn koopwoningen. Huren in Utrecht kan natuurlijk ook. Doe dit echter niet bij een particulier maar kijk bij grote woningaanbieders zodat je zeker weet dat je goed zit. Voor wat betreft de huurmarkt is er relatief gezien voldoende aanbod en zijn de huurwoningen betaalbaar in vergelijking met andere grote steden. Voor zowel studenten die op zoek zijn naar een kamer als gezinnen die een woning zoeken zijn er mogelijkheden.

Faciliteiten

Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland, een eeuwenoude universiteitsstad gebouwd rondom de Domtoren. Utrecht staat bekend om haar binnenstad met werfkelders langs de grachten vol cafés en terrassen aan het water. De openbaar vervoer verbindingen zijn perfect, zo kan je met trein, tram en bus heel ver komen. Ook de vele universiteiten in en rondom de stad geven studenten de kans om deze mooie stad beter te leren kennen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl