verhuizen tips

Je vaatwasser, droger en wasmachine verhuizen: hier moet je aan denken


Eindelijk is het zover: jullie gaan binnenkort verhuizen en vrijwel alles is al geregeld. De dozen zijn ingepakt, de meubels en accessoires zijn aangeschaft. Alleen vergeet je niet iets? Ook de grote huishoudelijke apparaten moeten nog over verhuist worden en dat is een hele klus! We weten allemaal dat een wasmachine verhuizen geen makkelijke klus is. Het is niet voor niets dat de meeste leveranciers van wasmachines en drogers de oude machines ook weer meenemen. Zelf is dit erg lastig. Dit geldt tevens ook voor andere grote apparaten, zoals de vaatwasser en de droger. Als je besluit deze mee te verhuizen moet je aan een aantal dingen denken. Wij zetten de meest belangrijke voor jou op een rijtje, zodat het verhuizen soepel verloopt.

Tips voor het vervoeren van de wasmachine

Laten we het eerst hebben over het vervoeren van de wasmachine. Ook hierbij geldt dat een goede voorbereiding al het halve werk is. Allereerst is het belangrijk dat je de wasmachine tijdig afkoppelt van alle snoeren en slangen. Hiermee zorg je er ook voor dat je het vuile water laat weglopen. Omdat je niet wilt dat de snoeren verstrengeld raken in de verhuiswagen is het bovendien handig als je deze vastplakt aan het apparaat zelf. Doe dit met ducttape of een andere vorm van stevige tape. Op de verhuisdag zelf zorg je er zoveel mogelijk voor dat de wasmachine recht gehouden wordt. Als deze teveel schuin wordt gehouden of op zijn rug gelegd wordt kan de trommel vastgezet worden en dat wil je voorkomen. Vervoer de wasmachine altijd op een steekwagen, zodat je je rug niet teveel belast. Je wilt immers niet tijdens de eerste verhuisdag al gevloerd zijn.

Tips voor het vervoeren van de droger

Bij het vervoeren van de wasdroger gelden eigenlijk dezelfde tips als voor die van de wasmachine. Toch zijn er wel enkele dingen die we niet ongenoemd kunnen laten. Zo mag de wasdroger vaak wel op zijn kant of rug vervoerd worden. Dit kan enkel een probleem vormen bij de condensdroger of als dit anders aangegeven wordt in de handleiding van het apparaat zelf. Wij raden aan om dit eerst te checken alvorens je de wasdroger gaat vervoeren.

Tips voor het vervoeren van de vaatwasser

Bij het vervoeren van de vaatwasser is het belangrijk om ruim een dag voor de verhuizing het apparaat van al het water te ontdoen. Dit doe je door de slangen eruit te halen en het overtollige water op te vangen. Kijk ook naar het waterreservoir! Het is mogelijk om de vaatwasser liggend te vervoeren, mits dit anders aangegeven wordt in de handleiding van het apparaat. Vergeet niet om de loszittende elementen te verwijderen voordat deze vervoerd wordt, hiermee voorkom je eventuele beschadigingen. Denk hierbij aan de rekjes en bestekbakken.

In alle bovenstaande gevallen raden wij aan om het vervoeren van grote huishoudelijke apparaten, zoals de wasmachine, droger en vaatwasser, over te laten aan professionele verhuizers. Zij weten precies hoe ze apparaten veilig kunnen vervoeren, zodat jij met een gerust hart deze klus aan hun over kunt laten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl