De voordelen van mooie koperen kranen in de badkamer of keuken

De voordelen van mooie koperen kranen in de badkamer of keuken


Koperen kranen hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. En dat is zeker niet zonder reden. Deze prachtige kranen vallen allereerst natuurlijk op door hun prachtige, stoere en bovenal robuuste uitstraling. Hierdoor passen ze uitstekend bij de huidige woontrends. Denk hierbij vooral aan de industriële woontrend, maar ook bij andere interieurs passen deze prima. Niet alleen de uitstraling van deze kranen maakt ze zo populair, ook hun talloze voordelen maken ze zeer geliefd.

Ben jij nog op zoek naar nieuwe kranen voor de badkamer of keuken en twijfel je nog tussen koperen kranen of een geheel ander materiaal? In dit artikel zetten we alle voordelen van mooie koperen kranen op een rijtje. Zo weet je zeker of je de juiste beslissing maakt.

Antibacterieel

Eén van de grootste voordelen van koperen kranen is dat ze zeer gemakkelijk te reinigen zijn en ook nog eens veel hygiënischer zijn dan de meeste andere kranen. Dit komt doordat koperen kranen van nature een antibacteriële coating hebben. Hierdoor geniet je van een hogere hygiëne in de keuken en/of badkamer. Geen wonder dat dergelijke kranen ook steeds meer worden gebruikt in openbare ruimtes. Denk aan restaurants en hotels.

Antibacterieel

Corrosiebestendigheid

Corrosie is de ergste vijand in iedere badkamer en/of keuken. Het is direct van negatieve invloed op de uitstraling van de kraan en het is ook nog eens heel lastig te verwijderen. Wie hier in het vervolg geen last meer van wilt hebben, doet er goed aan om voor een corrosiebestendige kraan te kiezen. Een koperen kraan is in de meeste gevallen dan toch echt de juiste keuze. Koper is van nature corrosiebestendig, waardoor de kraan langer mooi blijft en je niet eeuwig hoeft te schrobben om de corrosie na verloop van tijd te verwijderen. Zo bespaar je geld, tijd en extra moeite!

Bijzondere kleur

Steeds meer mensen kiezen voor koperen kranen. Dit heeft veel te maken met de bovenstaande voordelen, maar ook met de bijzondere uitstraling van koper. Tegenwoordig zien we immers steeds vaker robuuste en stoere materialen in huis terugkomen. Hier past een standaard kraan natuurlijk niet bij. Koper laat zich uitstekend combineren met andere materialen en ziet er zowel stijlvol als stoer uit. Daardoor past het uitstekend bij de huidige trends.

Combineer koper daarom gerust met allerlei andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan staal, goud of zilver. Zo geef je jouw keuken of badkamer direct een luxe en ietwat industriële uitstraling. Bovendien kun je ook voor andere materialen kiezen wanneer je een andere interieurstijl in gedachten had. Combineer koper bijvoorbeeld met lichthout. Dat geeft een leuk contrasterend effect en past prima bij een landelijk interieur.

Koperen kranen zijn altijd een prachtige eyecatcher en kunnen op heel veel verschillende manieren gematcht worden. Ze laten zich prima combineren met zowel donkere als lichte kleuren. Hierdoor is er eigenlijk voor ieder wel wat wils te vinden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl