voordelen van kunstgras in je tuin

Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin


Wanneer je een kleine tuin hebt of een balkon, maar je wilt wel het gevoel van gras onder je voeten, dan is kunstgras in je tuin een goede optie. Kunstgras oogt tegenwoordig zeer natuurlijk. Vroeger leek kunstgras echt een plastic product. Tegenwoordig ziet een kunstgras tuin er door de gemêleerde kleuren en de natuurlijk aanvoelende grassprieten er prachtig uit. Naast het grote voordeel van niet te hoeven grasmaaien en dat het altijd mooi blijft zijn er nog meer voordelen. In deze blog lees je er meer over.

Keuze in kunstgras

In kunstgras heb je enorm veel keuze. Je hoeft, in tegenstelling tot echt gras, er niet op te letten of het gras wel kan groeien op jouw bodem. De prijs bepaalt voor een groot deel de kwaliteit maar ook in lagere prijsklassen heb je veel keus. Iedere soort kunstgras heeft u eigen kenmerken en een eigen uitstraling. Het maken van de goede keuze kunstgras is dus persoonlijk. Bij de aanschaf van kunstgras dien je te letten op de samenstelling, waar het is geproduceerd, of het voldoet aan veiligheidsnormen en wat het gewicht is. Je wilt graag dat het gras mooi blijft, dus ook op de plekken waar je vaker er overheen loopt, waar je met een handdoek ligt of waar een bank of stoel staat wil je geen platte plek te krijgen in het gras. Hoe dit tegenwoordig bereikt wordt is met een v-shape. Door deze natuurlijk nerf na te bootsen blijft het gras veel beter rechtop staan. Een mooie kwaliteit kunstgras blijft ook lang mooi.

Keuze in kunstgras

Twee veel voorkomende materialen in kunstgras

De twee meest voorkomende materialen die gebruikt worden voor het maken van kunstgras zijn polyethyleen en polypropyleen. Polyethyleen afgekort PE is duurzaam, voelt zacht en oogt mooi. Het is vrij ongevoelig voor zonlicht. Polypropyleen (afgekort PP) is een stuk sterker en heeft meer volume. In de meeste gevallen is een kunst gras van PE, oftewel Polyethyleen, zeer geschikt voor thuis op balkon, dakterras of als een klein stukje gras achter huis. Welke je ook kiest, je hebt altijd keus in de hoogte. Vaak is de hoogte ronde 3,5 cm maar je hebt ook kunstgras van slechts 2 cm hoog en sommige uitvoeringen zijn zelfs wel 6 cm hoog. Welke lengte is geschikt voor jouw terras?

Hoe hou je je gras het mooist?

Zoals je je voor kunt stellen gaan lange sprieten sneller liggen en blijven korte grassprieten beter rechtop staan. Toch is dit niet altijd zo. Hierover lees hieronder meer. De kwaliteit van de grassprieten is belangrijk. Zoals eerder genoemd is de v-shape van belang. Op de dikte van de vezel zal bepalen hoe snel het gras plat gaat liggen. Maar er is meer, ook de ondergrond waar het gras op bevestigd is, zal de kwaliteit bepalen. Is jouw graslaag voorzien van één ondergrond, dan is de kwaliteit lager dan wanneer er meerdere dagen gebruikt zijn. Bij betere soorten kunstgras wordt zelfs een fleece-achtige laag gebruikt. Verder let je op de dichtheid van het gras, dus letterlijk hoeveel sprieten gras per vierkante meter. Hoe dichter de sprieten op elkaar staan hoe beter de grasmat zijn kwaliteit blijft behouden. Een goede kwaliteit kunstgras gaat bijzonder lang mee. En bovendien heb je natuurlijk garantie, maar lees eerst wel de garantievoorwaarden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl