De hal inrichten: hier moet je aan denken! 


De hal inrichten: hier moet je aan denken!

De hal is veelal een vergeten ruimte in huis. Zonde, want dit is juist de plek waar je binnenkomt. Waar je visite voor het eerst ontvangt. Een goede eerste indruk is goud waard. Daarom is het juist zo belangrijk om extra aandacht te besteden aan de inrichting van de hal. Deze ruimte verdient namelijk – net als de rest van de woning – echt wel wat meer liefde. Maar waar moet je aan denken bij het inrichten van de hal? 

Durf uit te pakken met de trap 


In de meeste hallen is ook direct de trap zichtbaar. Dit is misschien wel het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Daarom is het extra belangrijk om deze op te knappen. Een verouderde trap moet misschien zelfs geheel vernieuwd worden. 


Staat een nieuwe trap toch al op de planning? Overweeg dan eens een design trap. Exclusieve design trappen worden steeds populairder. Ze worden niet alleen in openbare gebouwen veelvuldig geplaatst, maar ook in particuliere woningen. Een design trap wordt niet alleen volledig op maat en geheel naar wens gemaakt, maar is ook direct de eyecatcher van de woning. Hiermee wordt de hal direct sfeervoller en maak je ook meteen indruk op iedereen die de woning betreedt. Wees dus zeker niet bang om uit te pakken. 

Opvallend kleurgebruik 


In de hal verblijf je maar kort. Hierdoor is het geen enkel probleem om opvallende kleuren te gebruiken. Juist hier wil je opvallen en voor meer sfeer zorgen. Als je dol bent op veel kleur en graag je creativiteit de vrije loop laat, dan is de hal ook bij uitstek de plek om hiermee aan de slag te gaan. Durf te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Houd hierbij wel rekening met de grootte van de ruimte. Zo wil je niet al te donkere kleuren gebruiken als de hal al erg smal en klein is. Houd het zo luchtig en fris mogelijk en creëer zo een open uitstraling. 

Voldoende opbergruimte 


Als er iets is wat er niet mag ontbreken in de hal, dan is het wel voldoende opbergruimte. Dit is waarschijnlijk de plek waar jassen, schoenen en tassen worden opgeborgen. Om nog maar te zwijgen over alle accessoires, zoals handschoenen, mutsen en sjaals. Daarom is het belangrijk dat er verschillende plekken zijn waar dit opgeborgen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een handige opbergkast onder de trap, een multifunctionele kapstok met extra kastruimte en ga zo maar door. 

Het is niet altijd te vermijden, maar het is beter om zo min mogelijk voorwerpen op de grond te plaatsen. Dit belemmert immers de ruimte in de hal. Zeker als deze al niet al te groot is. Kies er liever voor om vooral de wanden te gebruiken en met de hoogte van de ruimte te werken. De functie van de ruimte mag niet uit het oog verloren worden. Dit is immers een doorgang. Je moet hier dus eenvoudig doorheen kunnen lopen, zonder te struikelen over jassen, tassen en andere alledaagse voorwerpen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl