‘Kokslag’ zes: tijd voor lekker eten!


‘En wat staat er vandaag op tafel?’ Wat heerlijk om die vraag te mogen beantwoorden. Of het natuurlijk je tafelgasten zelf te laten proeven en te genieten van de voldoening die het geeft wanneer ze allemaal heerlijk genieten van jouw kookkunsten.

Maar net zoals de kunstenaar een penseel, verf en een canvas nodig heeft, kan ook de keukenprins(es) niet zonder zijn of haar gereedschap! Wat heeft jouw keuken nu echt nodig om alles bij de hand te hebben zodat je uitgebreid kunt kokkerellen?

Let wel, deze lijst is niet uitputtend maar helpt je wel een beetje op weg naar de perfecte kookplek.

Gebak met gemak

Er is geen betere manier om een taart of quiche te bereiden dan door een handige springvorm te gebruiken. Hetzelfde geldt uiteraard voor broden en cakes in allerlei soorten en maten. Zodra je weet welke ingrediënten je nodig hebt, moeten deze in een precieze hoeveelheid met elkaar gemengd worden. Hiervoor gebruik je een maatbeker en/of weegschaal. Gebruik een garde van degelijke kwaliteit om melk of beslag te roeren, hoewel je hier uiteraard ook handige apparaten voor hebt. Kan je deeg niet plat genoeg zijn? Dan is een siliconen deegroller erg aan te raden omdat hier niet zo snel iets aan blijft plakken. Moet er uiteindelijk een romige witte toef op je creatie? Kies dan voor een professionele slagroomspuit.

Panne(n)

Sorry, hier moest gewoon een woordgrap in maar die is niet zo geslaagd, onze excuses. Hoe dan ook, een pan is uiteraard dé basis voor de meest gangbare gerechten. Deze komen in vele verschillende soorten en maten en zijn bovendien geschikt voor gas óf inductie. Tegenwoordig kun je zelfs voor een pannenset kiezen die universeel is en op elk kooksysteem gebruikt kan worden. Bestudeer de eigenschappen van je set grondig via het etiket en koop je pannen los of samen.

pannenset

Ork, ork, ork, soep eet je met een…

…bepaalde vorm van bestek. Natuurlijk heb je scherpe en betrouwbare messen nodig om ingrediënten mee te snijden, die je vaak in een handig messenblok kunt aanschaffen. Maar om te voorkomen dat je gasten met hun handen moeten eten, is het wel zo handig om flink wat bestek in huis te hebben. Je hebt een ruime keuze uit verschillende merken en modellen, zodat je precies de vorken, messen en lepels kun aanschaffen die bij jouw interieur passen.

En soep eet je met een lepel. Dat wisten we heus wel.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl