Waarom een gietvloer

Waarom een gietvloer?


Aan vloeren geen gebrek tegenwoordig. Als je iets nieuws zoekt op de vloer, dan heb je in elk geval iets te kiezen. In de wereld van de vloeren zijn een aantal vloeren sterk in opmars. In dat kader moeten we zeker de gietvloer noemen en mogen we ook beton cire niet vergeten. De overeenkomsten tussen de vloeren zijn er zeker, er zijn echter ook grote verschillen.

De vloeren zijn verschillend van samenstelling

Kijk alleen maar naar de samenstelling van deze twee vloeren. Hoewel beton cire ook wel vaak een gietvloer genoemd wordt, is dat het in feite niet. Beton cire is een mortel die bestaat uit cement, hars en kleur- en toeslagstoffen. De meeste gietvloeren zijn opgebouwd uit polyurethaan of epoxy hars. Ook het aanbrengen van de vloer gebeurt op een andere manier. De gietvloer doet zijn naam eer aan en wordt daadwerkelijk gegoten. De vloer van beton cire daarentegen, moet je volledig met de hand uitvlakken.

Beide vloeren zijn volledig naadloos

Wat een overeenkomst is tussen beide vloeren is het feit dat je met volledig naadloze vloeren te maken hebt. En een naadloze vloer heeft nogal wat voordelen. Zo kun je een naadloze vloer gemakkelijk reinigen. Vuil kan zich op dergelijke vloeren niet ophopen vanwege het ontbreken van naden en voegen. Met een dweil en een stofzuiger houd je steeds de vloer heerlijk schoon. Om die reden wordt een naadloze vloer ook wel een kindvriendelijke vloer genoemd. Met opgroeiende kinderen word je vloer eerder vuil, met een gietvloer of een beton cire vloer is dat echter geen enkel probleem.

Niet alleen geliefd in huiselijke omgeving

De gietvloer is er in verschillende uitvoeringen en ook het aantal kleuren waaruit je kunt kiezen is groot. De gietvloer is niet alleen geliefd in de huiselijke omgeving, je ziet de gietvloer ook vaker en vaker terug in bedrijfspanden en dat zowel op kantoor, in winkels, maar ook bijvoorbeeld in autogarages. De gietvloer is vloeistofdicht en prima te combineren met vloerverwarming.

Geïmpregneerd en voorzien van een speciale coating

Beton cire heeft ook zo zijn voordelen. Zoek je een unieke vloer, dan kun je prima voor beton cire kiezen. Vanwege de vegende bewegingen is elke vloer anders en dus uniek. Je ziet beton cire steeds meer toegepast worden in de vochtige ruimtes overigens. Om waterdicht te worden, is beton cire geïmpregneerd en van een speciale coating voorzien. Beton cire is een veelzijdig product, want behalve op de vloer kan het ook op wanden toegepast worden.

Sterke gelijkenissen met beton

Beton cire vertoont sterke gelijkenissen met beton, is krasbestendig, prima te gebruiken in sanitaire ruimtes en sterk en slijtvast. Net als de gietvloer is sprake van een duurzame vloer waaraan je heel wat jaren plezier kunt beleven. Zowel de gietvloer als de vloer van beton cire zijn nog steeds volop in ontwikkelingen. De mogelijkheden met deze vloeren zullen in de toekomst dan ook steeds groter worden. Gietvloeren en beton cire zijn vloeren om in de gaten gehouden dus. De vloeren zijn nog lang niet uitontwikkeld en de mogelijkheden zullen met de tijd alleen maar groter worden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl

Populaire blogs