Waarom LED plafonnieres onmisbaar zijn in jouw huis

Waarom LED plafonnieres onmisbaar zijn in jouw huis


Ben jij het ook zo zat om telkens weer de lampen in jouw huis te moeten vervangen omdat deze om de haverklap stuk gaan? Of wil je juist energie gaan besparen? Dan is het een goede optie om jouw oude plafondlampen te vervangen voor LED plafonniere(s). In dit blog vertellen kom je te weten waarom LED plafonnieres onmisbaar zijn in jouw huis inrichting.

Geen gaten in het plafond met een led plafonniere

Heb jij twee linkerhanden of ben je gewoon niet zo goed in klussen? Dan zijn LED plafonnières echt iets voor jou! Het ophangen van een plafonniere hoeft namelijk echt geen hogere wiskunde te zijn. Sterker nog, het is best eenvoudig.

Het voordeel is namelijk dat je geen gaten in het plafond hoeft te maken, omdat deze lampen niet ingebouwd hoeven te worden. Veel plafonnieres zijn namelijk voorzien van de allernieuwste LED-techniek en worden vaak standaard geleverd met al het benodigde installatiemateriaal. Met het draai-klik systeem kan je snel de lamp tegen het plafond monteren.

Verschillende lichtkleuren led plafonnieres

Je wilt natuurlijk wel een plafonniere die de perfecte kleur geeft voor in de kamer waar je de plafonniere wilt gaan ophangen. Gelukkig kun je kiezen uit veel verschillende lichtkleuren LED plafonnieres. Maar wat is nou eigenlijk de perfecte kleur? Dat hangt natuurlijk helemaal af van de ruimte waar je de LED plafonniere gaat ophangen.

Heb je een kamer in huis waar weinig daglicht naar binnen komt en het dus vrij donker is? Dan wil je daar natuurlijk een plafonniere met led ophangen dat veel licht geeft. Kies dan voor een plafonniere met een hoge K-waarde. Deze K-waarde staat voor de kleurtemperatuur en hoe hoger deze waarde, hoe feller het licht is. Zo heb je LED plafonnieres met 3000K (warm wit licht), met 4000K (neutraal wit licht) en 6000K, waardoor het lijkt alsof de kamer met daglicht verlicht is.

Led plafonnieres zijn multi inzetbaar in diverse kamers

Wat zo prettig is aan deze lampen, is dat deze uitermate geschikt zijn voor alle kamers in huis. Of je nou de woonkamer, slaapkamer of keuken wilt vervangen, door de ruime keuze kun je voor elke kamer wel een LED plafonniere vinden die perfect in die specifieke kamer past. Zo heb je zelfs plafonnieres met LED die gebruikt mogen worden in de badkamer of buiten onder een afdak. Let er dan wel goed op dat deze het IP44 spatwaterdicht kenmerk heeft. Zonder dit kenmerk voldoet de lamp namelijk niet aan de wetgeving.

Led plafonniere heeft een lange levensduur

Een ander bijkomend voordeel is de levensduur van LED verlichting. Misschien heb je hier ook wel eens last van? Je zet een halogeen- of gloeilamp aan en het peertje springt kapot. Je moet heel het huis doorzoeken naar een nieuwe lamp en dan ook nog eens hopen dat de lamp de juiste fitting heeft.

Met een LED plafonniere is dat echt verleden tijd. Er zijn namelijk zelfs lampen die een levensduur van 30.000 branduren hebben! Dat komt neer op 1250 dagen of 41 maanden of 3,5 jaar. Ideaal dus!

Plafonniere met sensor

Helemaal prettig is een LED plafonnière met bewegingssensor. Constant de lampen aan en uitzetten is hiermee verleden tijd. Deze lampen zijn ideaal voor in het trappengat. Je loopt de trap op, het licht springt automatisch aan en na een tijdje gaat het vanzelf weer uit. Hierdoor zal je dus nooit meer lichten aan laten staan wanneer het niet nodig is.

Kortom, LED plafonnieres zijn de perfecte oplossing om jouw oude lampen in huis te vervangen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl