Waarom roze de perfecte keuken kleur is


Is jouw keuken aan vervanging toe en kun je wel wat keuken inspiratie gebruiken voor de kleur van jouw nieuwe keuken? Een van de kleuren waar je vast nog niet aan had gedacht is roze. We horen je denken: een roze keuken? Maar roze is de perfecte kleur voor jouw nieuwe keuken en we vertellen je graag waarom.

De kenmerken van een roze keuken

Roze is niet de meest neutrale kleur, maar dat betekent niet dat wanneer je voor een roze keuken kiest dit meteen een heel druk geheel hoeft te worden. Roze past namelijk bij best veel keukenstijlen en kan met redelijk veel kleuren en materialen gecombineerd worden. Daardoor kun je dus een opvallende roze keuken creëren, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor een moderne roze keuken met een rustige look. Ondanks dat je het niet zou verwachten, is roze dus best een veelzijdige kleur.

Roze toevoegen aan je keuken

Niet alle elementen die je terugvindt in de keuken, zijn verkrijgbaar in het roze. Een hele roze keuken creëren wordt dus wat lastig, maar je kunt de kleur op verschillende manieren toevoegen aan je nieuwe keuken. Een van de meest voorkomende opties is door te kiezen voor roze keukenfronten. Wanneer je liever niet een té opvallende ruimte wil samenstellen, kun je de fronten combineren met wat neutralere kleuren en materialen. Daarnaast kun je kiezen voor roze accessoires, denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas of keukengerei in een roze kleur. Zo kun je op een subtiele manier een roze touch toevoegen aan de keuken.

De kleuren die je kunt combineren met roze

Omdat roze best een uitgesproken kleur is, kun je de kleur niet overal mee combineren. De meer opvallende kleuren zoals rood, felblauw of gifgroen willen bijvoorbeeld nog weleens vloeken met de roze kleur. Maar er blijven gelukkig genoeg kleuren over die wel een mooie combinatie vormen. Je kunt bijvoorbeeld een lichte ruimte creëren en kiezen voor een combinatie met beige, wit of lichtgrijs. Wil je juist gaan voor contrast? Kies dan voor donkergrijs of zwart! De combinatie met een wat neutralere kleur maakt dat er ook geen bont geheel ontstaat, maar een rustige en sfeervolle ruimte.

Materialen die goed passen in een roze keuken

Bij het samenstellen van een keuken, kun je uit verschillende materialen kiezen. Wanneer je kiest voor een roze keuken zijn er best veel materialen die daar goed bij passen. We zien bijvoorbeeld de combinatie met houtlook vaak voorkomen, daar geef je de keuken een warme uitstraling mee. Ook de combinaties met terrazzo en marmerlook zijn erg populair. Met deze materialen kies je wat meer voor de retro of luxe keukenstijl. Wil je jouw roze keuken een wat stoerdere look geven? Kies dan voor een combinatie met betonlook of graniet!

Zo stel je jouw roze keuken samen

Ben je helemaal enthousiast geworden over roze keukens en zou je er graag een samenstellen? De eerste stap is om de keukenopstelling uit te zoeken. Dit is het uitgangspunt en heeft invloed op de invulling van de rest van de keuken. In de volgende stap is het tijd om de roze kleur toe te voegen aan de keuken. Je kiest dan namelijk de fronten, het werkblad, de kraan, de spoelbak en eventueel de grepen uit. Dan heb je een groot deel van de keuken uitgezocht, maar dan ontbreekt de apparatuur natuurlijk nog. Nu is er niet veel roze apparatuur verkrijgbaar, maar rvs of zwart combineren gelukkig ook erg goed met roze!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl