elektrische verwarming

Wanneer kies je voor een elektrische verwarming?


Radiatoren spelen een zeer belangrijke rol in het wooncomfort. Met de juiste verwarming geniet je van een aangename temperatuur in huis en hoef je misschien zelfs minder te stoken om de temperatuur optimaal te kunnen houden. Ben jij op zoek naar een nieuwe manier van verwarmen? Of zijn je huidige radiatoren simpelweg aan vervanging toe? Dan vraag je jezelf misschien wel af of een elektrische verwarming niets voor jou is. In sommige gevallen is dit inderdaad de beste keuze. Toch zijn er ook situaties bekend waarbij je beter voor andere vormen van verwarming kan kiezen.

In dit artikel leggen we uit wanneer je het beste voor een elektrische verwarming kunt kiezen en wanneer juist niet. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Een elektrische verwarming dient enkel als aanvulling

Maar is het dan mogelijk om elektrische verwarming als hoofdelement te gebruiken? Als dé manier om jouw gehele woning te verwarmen. Dit is helaas niet mogelijk. Elektrische radiatoren zijn eigenlijk een systeem op zich. Ze bieden enorm veel voordelen, maar dienen wel slechts ter aanvulling van de al bestaande verwarming.

Dit is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je een ruimte wilt verwarmen waar geen leidingen aanwezig zijn om deze aan te sluiten op de centrale verwarming. Dit geldt in veel gevallen voor de zolderruimte. Dit is meestal niet erg, omdat je hier toch niet lang verblijft. In sommige gevallen echter wel. Bijvoorbeeld omdat je de zolder tijdelijk als kantoortje wilt gebruiken of hier zelfs een volledige kamer van wilt gaan maken. Dan mag een verwarming uiteraard niet ontbreken. In dit geval is elektriciteit alles wat je nodig hebt om de elektrische radiator op aan te sluiten.

De elektrische weerstand is enkel aanwezig op iedere afzonderlijke radiator. Deze weerstand geeft warmte af, waardoor de radiator opwarmt en de nabije omgeving verwarmd kan worden. Dit is met name zeer effectief in kleine ruimtes.

Een elektrische verwarming dient enkel als aanvulling

Hele huis verwarmen

Wanneer het gehele huis verwarmd moet worden, dan ben je verreweg goedkoper uit wanneer je alle radiatoren laat aansluiten op de centrale verwarming. Dan is de warmteafgifte stukken beter. Wanneer dit om bepaalde redenen niet mogelijk is, dan zijn elektrische radiatoren een prima alternatief. Het hele huis verwarmen met elektrische radiatoren wordt echter niet aanbevolen. Voor bepaalde kleinere ruimtes is het echter efficiënt genoeg.

Geen breekwerk of doortrekken van de centrale verwarming

Natuurlijk is het ook mogelijk om ruimtes die niet op de centrale verwarming zijn aangesloten alsnog aan te sluiten. Maar dat levert wel heel wat breek- en sloopwerk op. Bovendien moeten alle leidingen dan doorgetrokken worden. Dit kost niet alleen heel veel tijd en geld, maar levert ook ontzettend veel rotzooi op. Dagenlang zit je onder het stof

Wie een makkelijkere optie zoekt, kiest bij voorkeur voor elektrische radiatoren. Deze zijn binnen een handomdraai geplaatst en kosten weinig geld noch moeite. Daarnaast heb je enkel een elektriciteitsaansluiting nodig om deze te kunnen plaatsen. En dat is iets wat in de meeste ruimtes toch wel aanwezig is. Makkelijker kan bijna niet.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl