Invloed van inflatie is enorm

Invloed van inflatie is enorm


Iedereen merkt in de samenleving dat de inflatie de afgelopen tijd enorm is toegenomen. Eigenlijk verandert dit altijd, maar in sommige gevallen is dit zeer sterk te merken. Als er over inflatie gesproken wordt, dan houdt dit in dat goederen en diensten duurder worden. Kort gezegd kun je dus minder kopen van één euro, dan dat je eerder wel kon. Deze verandering heeft natuurlijk effect op allerlei aspecten. Niet alleen op jouw portemonnee, maar bijvoorbeeld ook op de olieprijs die je betaalt. Lees in deze blog waar inflatie nog meer effect op heeft, zoals onder andere de huizenmarkt. 

Andere woning voor dezelfde prijs

Zoals iedereen weet is de huizenmarkt de afgelopen tijd enorm gestegen. Waar je vroeger voor een prikkie aan een appartement kon komen, betaal je nu de hoofdprijs waar je eerst een complete woning voor kon krijgen. Dit is natuurlijk ook in vergelijking met vroeger heel anders, aangezien de prijzen van goederen en diensten destijds ook heel anders waren. De huizenprijzen zijn enorm gestegen en dit merkt iedereen. Het is vaak lastiger om aan een woning te komen, waardoor huizen ook weer langer op de markt blijven staan. Dit leidt er overigens ook toe dat je meer geld kwijt bent voor de bouwkosten van een woning. Bedrijven hanteren nou eenmaal duurdere arbeidskosten, aangezien hun kosten ook duurder zijn geworden. Zo wordt dit in de gehele markt gedaan. 

Bewust investeren is van belang

De inflatie die op dit moment speelt, heeft bijvoorbeeld ook effect op investeerders. Ze moeten beter letten waarop ze gaan investeren. Denk aan hogere inkoopprijzen en daarmee ook nog eens duurdere arbeidskosten voor de mensen die de woning opknappen voor de verkoop. Als investeerder moet je dus overwegen of het het waard is om een bepaalde investering te doen. Hetzelfde geldt voor een consument wie een woning gaat kopen. Als jij een woning koopt die al een aardige verkoopprijs had, dan moet je afwegen hoeveel geld je wilt stoppen in de verbouwing van je woning. Wellicht investeer je liever wat minder in de verbouwing en spaar je voor een beter moment om aan meubels te komen. Bij de ene woning is deze keuze natuurlijk wat makkelijker gemaakt dan bij de ander.

Inflatie heeft effect op de olieprijzen

Wil je graag in een drukke stad wonen? Dan moet je er rekening mee houden dat de prijzen van deze huizen door de inflatie al helemaal zijn gestegen. Iedereen is bereid om meer geld neer te leggen voor de ultieme locatie. Het is dan ook niet gek als je straks voor prijzen komt te staan die eigenlijk te gek voor woorden zijn. Als je kijkt naar de olieprijzen van afgelopen tijd, dan wordt niemand daar blij van. Het is nou eenmaal zo dat deze stof erg belangrijk is voor de samenleving. Denk aan de energie die ermee gewonnen wordt. Hoe je het ook wend of keert, inflatie zal altijd veranderen. Hier kan natuurlijk wel tactisch op ingespeeld worden. Dit is wel een vak apart, dus dit wordt vaak door professionals gedaan.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl