Welke stoelen voor bij je eettafel?

Welke stoelen voor bij je eettafel?


Als je een woning aan het inrichten bent of gewoon toe bent aan iets nieuws, dan is de eettafel een belangrijk onderdeel. In veel gevallen wordt er niet alleen aan gegeten maar ook aan gewerkt of de eettafel wordt ingezet voor hobby’s. Daarom is de eettafel een plek die het verdient om aandacht aan te besteden. Maar als je dan een eettafel hebt, dan wil je er wel geschikte stoelen bij vinden. De stoelen zorgen voor het comfort en zijn daarom het belangrijkste onderdeel. Maar hoe kies je stoelen die goed bij je eettafel passen? Daarover willen we je in deze blog een paar tips geven. 

Hoogte en formaat

Voordat je begint na te denken over hoe de stoel eruit moet komen te zien is het goed om de eettafel op te meten. Je wil ervoor zorgen dat de armleuning van je stoelen ongeveer 10 centimeter lager zijn dan de eettafel zelf. Op die manier kan je de stoelen altijd aanschuiven. Als je de hoogte hebt bepaald dan wil je het formaat van de stoelen bepalen. Soms is het niet duidelijk of je 2 of 3 stoelen langs 1 kant kunt zetten, meet de ruimte daarom altijd van tevoren op. Je hebt ongeveer 60 tot 65 centimeter per stoel nodig om ook voldoende ruimte te hebben tussen de mensen aan de tafel. 

Materiaal

Als je weet welke hoogte je stoelen ongeveer moeten zijn en het aantal stoelen hebt bepaald, dan is het tijd om na te denken over het materiaal. Een veelgebruikt materiaal voor stoelen is bijvoorbeeld stof. Echter is stof lastiger om schoon te maken dan sommige andere materialen. Als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt, dan is het wellicht niet een goed idee om voor een materiaal te kiezen dat moeilijk schoon te maken is. 

Soort stoel

Nu je weet welke omvang en materialen je voor de stoelen wil gebruiken is het tijd om op zoek te gaan naar de perfecte stoelen. Je hebt verschillende soorten, zoals met of zonder armleuningen, met een lange rugleuning of een korte, of met verschillende afwerkingen. Het is een goed idee om voor wat ideeën in de collectie van Henders & Hazel rond te kijken. Met een breed assortiment aan unieke stoelen ben je hier aan het juiste adres.

Inspiratie

Ben je na het lezen van dit blog nog op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens rond in de verschillende woonwinkels bij jou in de buurt. Woon je in Noord-Nederland? Dan loont het om eens rond te kijken op de meubelboulevard Groningen. Met een breed scala aan verschillende woonwinkels is er voor iedereen wel iets te vinden.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl