beamerwebwinkel

Wifi beamers – waar zijn ze voor?


Wifi beamers zijn de nieuwste vorm van projectoren (een ander woord voor beamer). Een projector is een apparaat wat als lichtbron fungeert, waarbij het beeld op een scherm of muur geprojecteerd wordt. Aan de beamer kan vervolgens een computer, laptop, televisiescherm of gameconsole aangesloten worden. Bij een traditionele projector (beamer) is het apparaat aangesloten op de hardware die getoond moet worden via kabels. Een wifi beamer gaat hier een stapje aan voorbij. Beamers met een wifi adapter kunnen volledig draadloos worden aangestuurd, waardoor er geen kabels nodig zijn.

De voordelen van een beamer

Beamers worden de laatste tijd steeds vaker gebruikt tijdens het lesgeven, het houden van een presentatie of een vergadering. Het is een simpele manier om een beeld te tonen aan een groot publiek, eenvoudigweg door het scherm vergroot op de muur of een scherm te tonen. Dit zorgt ervoor dat iedereen de presentatie goed kan zien.

Hoe sluit je een wifi beamer aan op de pc of laptop?

Wifi beamers werken via een Wireless LAN (afgekort WLAN) verbinding, een lokaal netwerk dat toegang geeft tot het internet. Elke hardware die van zichzelf in verbinding staat met het internet, heeft toegang tot de WLAN verbinding van die omgeving. Zodra de beamer opgestart is, kan je als gebruiker kiezen met welk netwerk en welke hardware de beamer verbinding moet maken. Het kan zijn dat je een wachtwoord in moet vullen, als de hardware beveiligd is. Zodra dit gedaan is zou de beamer automatisch verbinding moeten maken met bijvoorbeeld de pc of de laptop, en het scherm moeten projecteren. Wifi verbinding is over het algemeen niet zo sterk als verbinding via een internetkabel of rechtstreekse verbinding met de hardware, dus het wordt aangeraden om de pc of laptop niet al te ver van de beamer te verwijderen.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl