Scandinavisch wonen met de meubels van Hay


Steeds meer mensen zijn helemaal weg van Scandinavisch wonen. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van strakke meubels met een fijn kleurenpalet, functionele woonaccessoires, heel veel licht en pasteltinten. Een warme en sfeervolle uitstraling om je woning mee te betoveren. Met de toenemende vraag naar Scandinavisch design, lijken de merken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Natuurlijk zijn de nieuwere ideeën en ontwerpen heel interessant. Wij blijven toch liever bij de wat bekendere merken. Onze favoriet blijft toch wel Hay, dit merk is vertrouwd en blijft ons verrassen met nieuwe en bijzondere collecties.

Hay stoel

Merk uitgelicht: Hay

Hay werd voor het eerst opgericht in 2003 en werd razend snel populair in de Benelux. Dit merk kenmerkt zich door zijn tijdloze design voor een leuke prijs. Waar veel designmeubels een fortuin kosten, heeft Hay zich vooral gericht op de economische middenklasse. Hierdoor is het voor iedereen betaalbaar en is het in huis halen van het Scandinavisch design nog nooit zo gemakkelijk en leuk geweest. Hay heeft zich niet alleen gespecialiseerd in het vervaardigen van meubels, maar beschikken ook over een grote collectie woonaccessoires. Vooral de functionele en praktische kussens zijn veelgevraagd, deze passen immers ook perfect in een Scandinavisch interieur.

hay-tafel

Scandinavisch design in huis halen

Natuurlijk zijn er nog veel manieren om het Scandinavische gevoel in huis te halen. Niet alleen de juiste meubels en praktische woonaccessoires kunnen hierbij helpen, maar je kunt ook spelen met verschillende materialen en kleuren in huis. De Scandinavische stijl is enorm veelzijdig en je kunt er dan ook heel creatief mee omgaan. Je kunt geen fouten maken.

  • Creëer zoveel mogelijk licht: licht is misschien wel de belangrijkste sfeermaker voor een woning. In Scandinavië genieten ze niet van die luxe: de dagen zijn donker, kort en vaak somber. Het is dan ook niet gek dat we in deze stijl zoveel mogelijk licht in huis proberen te halen. Denk aan openslaande ramen of deuren of raambekleding waarbij er nog wel degelijk sprake is van lichtval.
  • Wees creatief met je kleurgebruik: om zoveel mogelijk sfeer en licht in huis te halen is het ook belangrijk om je kleurgebruik aan te passen op je Scandinavische interieur. Vooral pasteltinten doen het erg goed en wit kan al helemaal niet ontbreken in je interieur. Wees speels en creatief om je kleurenpalet zo warm mogelijk te maken.
  • Gebruik zoveel mogelijk hout in je woning: net als wit kan hout niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. Vooral licht hout is erg populair, maar in principe passen alle houtsoorten bij deze stijl. Het is jouw keuze of je voluit gaat, denk aan het plaatsen van een houten keuken, een houten plafond of een houten muur/wand of houd het klein en ga voor enkele houten woondecoraties.
  • Groen, groen en nog eens groen: doordat er in de Scandinavische stijl erg minimalistisch omgegaan wordt met woonaccessoires, is het zaak om op een andere manier meer sfeer in huis aan te brengen. Scandinaviërs gebruiken hier planten en bloemen voor. Wist je dat planten ook nog eens luchtzuiverend werken en goed zijn voor de gezondheid? Een win-win situatie dus!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl