perfecte badkamer

Hoe jij de perfecte badkamer creëert


De badkamer is dé ruimte waar je elke dag komt en waar je jezelf dus prettig wil en moet voelen. Volgens de nieuwste trends moet de badkamer functioneel en comfortabel maar ook duurzaam zijn, dit zijn eisen die altijd bleken te botsen, maar na mate de jaren verstreken werd dit steeds makkelijker te combineren. Wij zetten graag een aantal tips voor je klaar zodat je kan inzien hoe je deze 3 eisen met elkaar combineert.

Creëer zelf je eigen opbergkasten

Wanneer je weinig ruimte in de badkamer hebt zal je blij zijn met een oplossing als nissen maken, dit zijn uitsparingen in de dikte van muren, zodat het muurvlak op enige hoogte of breedte dieper ligt waardoor je daar je shampoo etc. kwijt kan.

Naadloos

Een naadloze doucheruimte, oftewel een doucheruimte waarin de wanden en vloeren in elkaar overlopen is al een langere tijd een trend. Deze douches met lage instap passen namelijk goed in een moderne badkamer en maken de toegang tot de douche heel gemakkelijk.

Ingebouwde meubels

Ingebouwde kasten zorgen voor een hele moderne look in de badkamer, afhankelijk van de structuur van de ruimte bieden deze ingebouwde meubels veel opbergruimte en zorgen ze voor samenhang in de badkamer. Vaak zitten er ook ingebouwde lichtbalken in deze meubels, dit zorgt voor nog meer sfeer.

De badkamer als woonkamer gebruiken

Wie er vaker in de badkamer is dan in de woonkamer doordat er bijvoorbeeld een bad in staat stelt het zeer op prijs dat diegene zich daar ook comfortabel voelt. Op deze plek word namelijk heel je lichaam verwend en komt het tot rust. Wanneer je hier vaak zit is het dan ook lekker als je de badkamer ook echt als je tweede woonkamer ziet, zet er bijvoorbeeld leuke decoraties neer en vrolijk het wat op.

Het komt vaak voor dat een badkamer een schuin dak heeft en dit zorgt dus er dus voor dat je er niet alles mee kan doen om het zo leuk mogelijk op te kunnen vrolijken als jij wilt, desalniettemin zou je er voor kunnen kiezen om een schilderij op te hangen door middel van een systeem, waar ze overigens niet alleen schilderijen mee ophangen maar ook kun je daarmee je portret ophangen aan een schuine muur.

Waterbesparende kranen

Duurzaamheid is zoals gezegd een heel belangrijk punt in de badkamer. De beste en gemakkelijkste manier is om waterbesparende kranen en douchekoppen te installeren. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu en zijn bovendien heel praktisch en mooi.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl