Wil je zelf ook kunnen genieten op je eigen feestje? 3 tips voor een relaxed feestje!

Wil je zelf ook kunnen genieten op je eigen feestje? 3 tips voor een relaxed feestje!


We hoeven je vast niet te vertellen dat wanneer je een feestje organiseert je zelf vaak aan het rennen en hollen bent om het iedereen naar de zin te maken. De hapjes moeten op tafel en regelmatig worden bijgevuld. En je wilt natuurlijk ook niet hebben dat er iemand uitdroogt, dus controleer je continu of iedereen nog wel voorzien is. Zo niet, dan sta jij alweer met de flessen frisdrank en alcoholische versnaperingen klaar. Vind jij ook niet dat het een keer tijd is om zélf ook te genieten op je eigen feestje? Lees dan even onderstaande drie tips door!

Tip 1: laat mensen zelf hun drinken en hapjes pakken

De meeste feestjes zien er tegenwoordig iets anders uit dan vroeger. Vroeger was het bijvoorbeeld heel gewoon dat iedereen in een kringetje zat. En dat de ‘host’ dan regelmatig met een bord met hapjes rondging en de glazen waar nodig bijvulde. Vandaag de dag gaat dat in de meeste gevallen, zeker bij de jongere generaties, gelukkig wel iets anders. Mensen kijken er echt niet meer van op wanneer je aangeeft dat ze zelf hun drinken moeten pakken en de hapjes de hele avond op tafel staan. Zo scheelt het je een hoop werk en kun je zelf ook meer genieten van jouw feestje.

Tip 2: of regel een compleet verzorgde catering (mits je budget het toelaat!)

Op voorwaarde dat je budget het toelaat, is het ook mogelijk om een compleet verzorgde catering te regelen. Zo hoef je je al helemaal niet druk meer te maken over hapjes en drankjes. Vaak kun je bij het cateringbedrijf wel aangeven wat jouw wensen zijn of heb je de keuze uit een aantal vaststaande ‘pakketten’. Wanneer je een cateringbedrijf inhuurt op jouw feestje betaal je vaak een bedrag per persoon. Laat je de catering verzorgen voor 30 personen, dan betaal je het bedrag per persoon maal 30. Zo weet je precies hoeveel je kwijt bent en kun je lekker achterover leunen.

Tip 3: bespaar jezelf een berg afwas door gebruik te maken van disposables

Wanneer je een cateringbedrijf inschakelt, dan zit daar vaak ook al het servies en dergelijke bij inbegrepen. Ga je zelf de hapjes en drankjes verzorgen, maar heb je geen zin in een berg afwas na afloop van het feestje? Overweeg dan eens om gebruik te maken van disposables. Denk bijvoorbeeld aan wegwerp bordjes, wegwerp bestek, plastic bierglazen en plastic wijnglazen van Disposable Direct.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl