zelf pvc vloeren leggen

Zelf een PVC vloer leggen? Geen probleem met deze handige tips!


Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer in hun woning. Ben jij ook voor de charmes van deze prachtige vloer gevallen en wil je deze binnenkort gaan leggen, maar kun je wel wat hulp gebruiken? In dit artikel geven we je een paar handige tips, waardoor PVC vloeren bij Gamma een fluitje van een cent wordt.

PVC vloeren hebben de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. De vloer kent talloze voordelen en is beschikbaar in alle soorten en maten, waardoor deze voor vrijwel elk interieur geschikt is. Het is dan ook niet zo vreemd dat PVC vloeren enorm populair geworden zijn. Zodra je voor deze vloer kiest, zal je direct voor een dilemma komen te staan: ga je de vloer zelf leggen of laat je het doen? Veel mensen vragen zich af of het überhaupt mogelijk is om een PVC vloer helemaal zelf te leggen. Op deze vraag kunnen we in elk geval een duidelijk antwoord geven, dat is namelijk zeker mogelijk. Je moet echter wel weten hoe het leggen van een PVC vloer in zijn werk gaat. Wij geven je alvast een paar handige tips.

Welke PVC vloer ga je gebruiken?

Er zijn enorm veel verschillende soorten PVC vloeren. Vaak zit het verschil hem net in de kwaliteit en vragen deze ook om een andere legmethode. Wij hebben de meest voorkomende soorten voor jou op een rijtje gezet:

  • De zelfklevende PVC vloer
  • Click PVC vloeren
  • Dryback PVC vloeren

Tips voor het leggen van een zelfklevende PVC vloer
Een zelfklevende PVC vloer is vrijwel het gemakkelijkst te plaatsen. Zoals de naam al doet vermoeden kleeft deze uit zichzelf op de ondergrond. Je bereidt de ondergrond eerst voor door ervoor te zorgen dat deze geheel schoon en vlak is. Deze PVC vloer is voor vrijwel iedereen gemakkelijk zelf te leggen. Het enige wat je nodig hebt is een scherp mes, meetlint, liniaal en primer. Let op: een zelfklevende PVC vloer is niet geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

welke pvc vloer

Tips voor het leggen van click PVC vloeren

Click PVC vloeren bij Gamma zijn redelijk gemakkelijk te leggen en kan ook door vrijwel iedereen gewoon zelf gelegd worden. De stukjes PVC passen als een puzzel in elkaar. Je puzzelt als het ware je weg tot het einde van de kamer. Tip: snijd eerst alle stroken op maat met een scherp stanleymes en ga dan pas aan de slag. Zo kan je een stuk effectiever te werk gaan! Het voordeel van click PVC vloeren is dat je de ondergrond vrijwel niet hoeft voor te bereiden. Dat scheelt een hoop tijd.

Tips voor het leggen van dryback PVC vloeren

Dryback PVC vloeren worden voornamelijk gelegd in ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de woonkamer of keuken. Ook in winkelcentrums of andere openbare instelling wordt er vaak gekozen voor dit type PVC vloer. Deze vloer vraagt tevens om de lastigste legmethode. Zo moet de ondergrond eerst goed geëgaliseerd worden en moeten de stukken daarna verlijmd worden op de grond. Dit is een zeer arbeidsintensief klusje, maar zeker niet onmogelijk!

Zoals je kan lezen zijn er verschillende soorten PVC vloeren. Allemaal met hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welke vloer het meest geschikt is voor jouw woning is compleet afhankelijk van eigen wensen en smaak. Wij raden aan om altijd eerst research te doen naar de eigenschappen van de verschillende vloeren en vervolgens advies te vragen aan een specialist. Zo ben je altijd zeker van de beste vloerkeuze.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl