Zelf vakantiefoto’s printen? Dit heb je nodig!

Zelf vakantiefoto’s printen? Dit heb je nodig!


Nu de herfst zich aandient en we onze truien weer tevoorschijn toveren, is een warme herinnering aan de zomervakantie meer dan welkom. Een regenachtige herfstdag is dan ook het perfecte moment om je favoriete vakantiefoto’s uit te zoeken en een plekje in je huis te geven. Hallo, zomers gevoel als je de woonkamer binnenwandelt! En niet geheel onbelangrijk: je huis krijgt er ook een persoonlijke touch door. Dus zoek jij nog een leuk klusje voor een herfstige zondag? Met deze vier essentials print je in een handomdraai de mooiste vakantieherinneringen.

1 Een inkjetprinter

Een inkoppertje, denk je misschien, maar de keuze voor een inkjetprinter behoeft toch nog wat uitleg. In de printerwereld zijn er namelijk twee soorten printtechnieken: met toner of met inkt. Toner is een poeder dat wordt gebruikt in laserprinters. Het wordt met behulp van statische elektriciteit en warmte op het papier gedrukt. Inkt is daarentegen vloeibaar en wordt gebruikt in inkjetprinters, waar het met spuitmondjes op het papier gezet wordt. Deze eigenschappen van inkt en inkjetprinters zorgen voor helderdere en betere kleuren dan bij laserprinters. Voor het printen van scherpe, kleurrijke vakantiefoto’s is een inkjetprinter dus een must!

2 Genoeg inkt

Om ervoor te zorgen dat die sprankelende kleuren foto na foto tot hun recht blijven komen, is het verstandig om eerst de inktniveaus van je printer te controleren. Je wilt natuurlijk niet halverwege je project zonder inkt komen te zitten. Is het tijd voor nieuwe cartridges? Dan hebben we nog een handige tip voor je. De meeste printermerken bieden namelijk cartridges met hoge en lage capaciteit aan. Dit verschil wordt vaak aangeduid met de toevoeging ‘XL’, zoals bijvoorbeeld bij de Epson 29XL cartridges. Vergeleken met de gewone Epson 29 zit hier ruim twee keer zoveel inkt in! Ideaal als je veel vakantiefoto’s wilt printen, want zo weet je zeker dat je weer even vooruit kunt.

3 Fotopapier

In inktcartridges zit dan wel HP, Canon of Epson inkt van hoge kwaliteit, maar op een standaard A4’tje printpapier ziet die kristalblauwe Griekse zee er waarschijnlijk minder mooi uit dan in je herinnering. Het geheim zit hem dan ook niet alleen in de inkt, maar ook (en misschien juist vooral) in het papier. Gebruik bij het printen van vakantiefoto’s daarom altijd fotopapier voor het beste resultaat. De keuze is reuze: er is mat, zijdeglans en hoogglans fotopapier, allemaal in verschillende diktes. Voor foto’s die regelrecht van de fotospecialist lijken te komen, kun je het beste kiezen voor hoogglans fotopapier dat wat dikker is, bijvoorbeeld 200 gram per m². Let er ook goed op dat het formaat van het fotopapier geschikt is voor jouw printer.

4 Lijstjes, albums en/of andere accessoires

Als je favoriete vakantiefoto’s eenmaal geprint zijn, is het tijd om een plekje voor ze te zoeken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je leukste fotolijsten en wissel af met foto’s in verschillende formaten. Maar misschien vind je het juist leuk om je vakantiefoto’s in een album te bewaren, waar je eens in de zoveel tijd doorheen bladert. Om de vakantiefoto’s dan toch onderdeel van je huis te laten zijn, kun je het opengeslagen album een mooie plaats op een kast of tafel geven. Ook leuk: maak een prikbord met vakantiefoto’s, eventueel omringd door andere vakantiespulletjes zoals vliegtickets, toegangskaartjes en/of andere tastbare herinneringen.

Het printen van je eigen vakantiefoto’s is dé manier om een herfstdip tegen te gaan. Terwijl je een selectie maakt van de mooiste kiekjes, waan je je weer even op witte stranden, hoge bergtoppen of Mediterraanse terrasjes. Hoe leuk is het om dat gevoel terug te halen, door je lievelingsfoto’s aan de muur te hangen? Met bovenstaande spullen in huis, is dat eenvoudiger dan ooit. Tijd om aan de slag te gaan!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl