Zo creëer je een ontspannende sfeer in jouw badkamer

Zo creëer je een ontspannende sfeer in jouw badkamer


De badkamer is een van de kamers in het huis waar je je echt even kunt terugtrekken van de drukke wereld en even tot jezelf kunt komen. Je kunt hier heerlijk douchen en baden en jezelf klaarmaken om naar bed te gaan. Met een paar aanpassingen aan het interieur, kun je nog meer ontspanning uit jouw badkamer halen. Als je wilt weten hoe je jouw badkamer kunt omtoveren tot een oase van ontspanning, kun je dit artikel absoluut niet overslaan!

De juiste kleuren

Een eerste punt van aandacht voor wanneer je een ontspannende sfeer in jouw badkamer wilt creëren, is het kleurenpalet. Kleuren hebben namelijk een grote invloed op onze stemming. Kies daarom ook rustgevende kleuren in je badkamer, zoals lichtblauw, groen, beige of grijs. Deze kleuren creëren een kalmerende en ontspannende sfeer. Vermijd harde kleuren, zoals spierwit. Kijk voor kleuren inspiratie bijvoorbeeld bij Wooning badkamers.

Verlichting

Het volgende punt dat we graag willen bespreken, is de verlichting. Net als kleur, heeft de verlichting ook een grote invloed op iemands gemoedstoestand. Wanneer je de verlichting voor in je badkamer kiest, is het belangrijk om fel licht te vermijden. Wel kun je kiezen om dimbare lampen te kopen, zodat je de verlichting kan aanpassen aan de gewenste sfeer. Daarnaast kun je ook altijd gebruik maken van kaarslicht wanneer je heerlijk een avondje in bad besluit te gaan. Wil je hier graag advies over? Dan kun je altijd een bezoek brengen aan sanitairwinkel Wooning voor vrijblijvend advies.

Geur

Wanneer je naar de spa gaat, zal de heerlijke geur die hier hangt jou vast wel opvallen. De geuren in een spa hebben een rustgevende en kalmerende werking. Dit kun je natuurlijk ook bij jou thuis in jouw eigen badkamer toepassen. Plaats bijvoorbeeld geurstokjes, geurkaarsen, geurzakjes of gedroogde kruiden in je badkamer. Denk daarbij aan eucalyptus, lavendel of jasmijn. Deze geuren ruiken heerlijk en werken kalmerend.

Accessoires

Verder kun je ook accessoires aan je badkamer toevoegen die een ontspannende sfeer creëren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een lekker zacht badmatje, zachte handdoeken en zachte badjassen. Met zachte materialen kun jij heerlijk ontspannen in jouw badkamer.

Planten

Planten kunnen ook absoluut niet ontbreken in een ontspannende badkamer. Planten dienen namelijk niet alleen als decoratie, maar hebben ook een rustgevende werking. Daarnaast zuiveren planten ook nog eens de lucht in je badkamer. Plaats dan ook planten die goed tegen vocht kunnen, zoals een varen of een sansevieria, in je badkamer.


Met deze aanpassingen in jouw badkamer zal jij hier heerlijk kunnen ontspannen. Wanneer ga jij aan de slag met het realiseren van een ontspannende sfeer in jouw badkamer?

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl