Zo vind je een geschikte salontafel bij jouw bank

Zo vind je een geschikte salontafel bij jouw bank


Na lang zoeken heb je eindelijk de juiste bank gevonden. Dan denk je éindelijk klaar te zijn om jouw woonkamer in te richten of te restylen en dan kom je plotseling tot de conclusie dat je nog iets vergeten bent: de salontafel. Een salontafel is natuurlijk onmisbaar in iedere woonkamer. Het geeft de woonkamer niet alleen een finishing touch, maar maakt deze ook nog eens een stuk praktischer. Waar moet je anders alle hapjes en drankjes op een zaterdagavond laten? Of de afstandsbediening opbergen?

Het vinden van de juiste salontafel is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Kies je voor een salontafel met plank en geniet je van extra opbergruimte? Ga je voor een compacte salontafel waar enkel wat hapjes en drankjes op geserveerd kunnen worden? Kies je voor een bijzondere vormgeving? En voor welke materialen kies je dan? Er zijn talloze verschillende opties. Dus hoe weet je welke salontafel nu het beste geschikt is? In dit artikel leggen we je uit hoe je dit moet aanpakken en op die manier binnen no-time een geschikte salontafel bij jouw bank kunt vinden. Lees mee en laat je inspireren!

De juiste vorm

De meeste salontafels zijn vierkant of rechthoekig. Toch is er tegenwoordig ook een duidelijke verandering te zien. Zo vallen steeds meer mensen voor bijzondere, geometrische vormen. De ronde salontafel is bijvoorbeeld helemaal hot. Geen wonder ook, want deze geeft de woonkamer direct een geheel andere en bovenal speelsere uitstraling. Vooral bij een hoekbank staat een mooie zwarte ronde salontafel met glas enorm mooi. Dat breekt net een beetje de rechte en statige sfeer en maakt er een sfeervol geheel van.

Houd er wel rekening mee dat een ronde salontafel over het algemeen ook wat meer ruimte in beslag neemt. Daarom moet er wel voldoende loopruimte tussen de salontafel en de bank aanwezig blijven. Een beetje schuiven en spelen met de opstelling is vaak al voldoende om een dergelijk sfeervol exemplaar alsnog te kunnen plaatsen. Laat daarom je creativiteit de vrije loop en geniet binnen de kortste keren van een prachtige, nieuwe salontafel én bank.

Formaat van de tafel

Ook niet geheel onbelangrijk is het formaat van de salontafel. Want hoe groot mag de salontafel maximaal zijn? Wanneer alle overige grote meubels al in de woonkamer aanwezig zijn, dan is dit heel gemakkelijk op te meten. Vind je het lastig om visueel voor te stellen hoe groot de salontafel dan eigenlijk zal zijn? Maak dan gebruik van dozen of kranten en boots een salontafel naar keuze aan. Zo kun je geheel zelf ervaren hoeveel loopruimte er is en of dit een mooi formaat is, passend bij de ruimte in de woonkamer.

Test tevens verschillende afstanden van de salontafel naar de bank uit. Gemiddeld wordt gerekend op een afstand van circa veertig centimeter. Hierbij blijft er voldoende ruimte over om gemakkelijk om de salontafel heen te lopen en zal je tegelijkertijd ook gemakkelijk bij de spullen op de tafel kunnen komen. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je telkens op moet staan om iets van de tafel te pakken. Denk vooral om het gemak. Dan is de beslissing die je maakt bijna altijd goed.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl