juiste salontafel

Zo vind je de juiste salontafel: 3 praktische tips!


Binnenkort krijg je dan eindelijk de sleutel van jouw nieuwe woning. Natuurlijk kan je niet wachten om deze vervolgens volledig naar wens in te gaan richten. De woonkamer speelt hierbij toch wel een centrale rol. Want wanneer de woonkamer niet naar wens is, dan zal de sfeer in je gehele woning tegenvallen. Dan is het echter wel belangrijk dat je de juiste meubels aanschaft. Zodra je de juiste zitbanken hebt aangeschaft, rest je nog maar één ding: het kiezen van een geschikte salontafel.

Salontafels mogen in geen enkele woonkamer ontbreken. Ze zijn niet alleen ontzettend functioneel, maar zien er ook nog eens ontzettend mooi uit. Het aanbod is tegenwoordig echter ontzettend groot. Hierdoor is er inderdaad voor ieder wat wils te vinden, maar zal je tegelijkertijd ook merken dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je inmiddels al meerdere keren de enorme collectie van Versmissen bekeken? Maar weet je nog altijd niet hoe je dé perfecte salontafel kiest? Hier zijn 3 praktische tips om je op weg te helpen!

1.    Afmetingen van de salontafel

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoe lang en breed de salontafel maximaal mag zijn. Hierbij speelt de beschikbare ruimte in de woonkamer een belangrijke rol. Het is fijn als je vanaf de bank de salontafel kunt bereiken, zonder dat je hiervoor op hoeft te staan. Tegelijkertijd moet er ook voldoende loopruimte tussen de bank en de salontafel aanwezig zijn. Meten is weten. Meet de beschikbare ruimte daarom altijd zorgvuldig op. Lukt het je niet goed om in te schatten of die ene mooie salontafel in jouw woonkamer past? Maak dan gebruik van kranten om het formaat van de tafel iets beter te visualiseren. Zo weet je precies of het formaat juist is of dat hier mogelijk nog iets aan aangepast moet worden.

Afmetingen van de salontafel

2.    Combineren met de rest van het interieur

Denk er goed over na dat de salontafel een centrale plek in de woonkamer inneemt. Het is daarom belangrijk dat deze goed combineert met de rest van het interieur. Bij je keuze uit een aantal prachtige luxe salontafels zal je dus niet alleen moeten kijken of de tafel bij je zitmeubelen past, maar ook of deze bij het dressoir, het tv-meubel en eventuele andere kasten binnen de ruimte pas.

Gelukkig is er tegenwoordig keus genoeg. Het maakt eigenlijk niet uit van welke interieurstijl je geniet. Of je nu gebruik maakt van industriële invloeden of landelijke sferen; er is altijd wel een salontafel die bij jouw interieur past.

Je kunt er ook voor kiezen om je salontafel iets te laten afsteken van de rest. Beschik je bijvoorbeeld over een zeer neutraal interieur? Dan is het wellicht leuk om juist voor een robuuste en stoere salontafel te kiezen. Dat zorgt voor nét wat meer spanning in de ruimte. Mix & Match is bovendien dé grootste trend van dit moment. Laat je creativiteit daarom gerust de vrije loop.

3.    Passend bij jouw gezinssituatie

Ook moet er nagedacht worden over de gezinssituatie. Laten we eerlijk wezen: een gezin met jonge kinderen zal heel andere eisen stellen aan een salontafel dan een ouder koppel. Zo is het voor een jong gezin prettig als het materiaal goed gereinigd kan worden. Ook de vorm kan verschil maken. Zo zal een ronde salontafel minder snel voor verwondingen zorgen dan een salontafel met scherpe hoeken.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl