Zorgeloos stoken dankzij pelletkachelonderhoud

Zorgeloos stoken dankzij pelletkachelonderhoud


Je bent met recht trots op je pelletkachel. Deze ziet er prachtig uit en zorgt voor heerlijke warmte. En dat met ongeëvenaard rendement. Dit wil je  natuurlijk graag zo houden. Dat kan, door het juiste pelletkachelonderhoud. Hiermee houdt je je fraaie kachel in perfecte staat, zodat je probleemloos blijft genieten van de heerlijke warmte en gezellige sfeer. Lees hiervoor de belangrijkste adviezen van Krul Alltech, dé grootleverancier voor pelletkachels en kachelonderdelen.

Je dagelijkse pelletkachelonderhoud

Je hoeft niet veel te doen voor je dagelijkse pelletkachelonderhoud. Om je pelletkachel veilig en optimaal te laten werken, moet je slechts de volgende handelingen uitvoeren. Reinig het venster met een nat doekje, leeg het asbakje (en de gaatjes) en maak de branderruimte goed schoon. Voor deze laatste handeling is een speciale aszuiger aan te raden, omdat je gewone stofzuiger verstopt kan raken door de fijne as.

Groot pelletkachelonderhoud

Je grote kachelonderhoud is deels afhankelijk van het merk en model kachel. Doorgaans bestaat groot onderhoud uit het inspecteren van de rookgasventilator, convectieventilator, reductiemotor, luchtkanalen en dichtingen van de pelletkachel. Hiernaast is het reinigen van de vuurkamer, omleidingsplaat, rookgasverzamelaar, sensoren en het deurglas noodzakelijk. Heb je tussen de 1500 tot 2000 kg pellets verstookt, dan is een schouwtrekmeting aan te raden.

Pelletkachel kopen?

Ben je door het lezen enthousiast geraakt over de voordelen van een pelletkachel en het overzichtelijke pelletkachelonderhoud? Wil je misschien een pelletkachel kopen? Ontdek dan de verschillende merken en modellen. Zo ontdek je snel die speciale pelletkachel die past bij je woonkamer. Misschien de ranke en elegante Natura 7 van Nordic Fire? Of de ‘klassieke’ MCZ Cute? Bezoek de Experience Center om deze en andere pelletkachels in het echt te zien branden en krijg deskundig advies van onze enthousiaste medewerkers.

pelletkachel kopen

De kachelonderdelen die je nodig hebt

Zoals alle andere apparaten krijgt ook een pelletkachel vroeg of laat defecten. Zoals een bedieningspaneel, sensor, pelletmotor of luchtventilator. Zoek je gloeibougies, reductiemotoren, druk- en stroomschakelaars of lagers en pakkingen? Deze kachelonderdelen voor de kachels van MCZ, Rika, Jotul, Dik Geurts, Varde en andere merken, bestel je snel en voordelig bij Krul Alltech.

.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl