3 tips bij het kopen van een nieuwe radiator

3 tips bij het kopen van een nieuwe radiator


Het kopen van een nieuwe radiator kan best wel spannend zijn. Het is immers een investering die veel invloed heeft op het wooncomfort en de energierekening van het huis. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Het kopen van een radiator is echter niet iets wat je dagelijks doet. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Wij geven graag een aantal tips bij het kopen van een nieuwe radiator. Zo weet je precies waar je op moet letten!

1.         Heeft de radiator voldoende vermogen?

De meeste mensen letten bij de aanschaf van een radiator vooral op het prijskaartje. Hoeveel geld zijn ze kwijt als ze voor een bepaalde radiator kiezen? Zijn er manieren om op die kosten te besparen? Wanneer ze dan ook een veel goedkopere radiator zien, zijn ze al gauw verkocht. De keuze voor goedkoop schiet echter vaak het doel voorbij, omdat deze niet aan alle eisen voldoet.

Hierbij moet je vooral denken aan het vermogen van de radiator. Bij goedkope radiatoren zien we vaak dat deze relatief weinig vermogen leveren. Dat is geen enkel probleem in kleine ruimtes, maar wel als deze een relatief grote ruimte moet verwarmen. Het is daarom erg belangrijk om eerst het benodigde vermogen te bepalen. Hiervoor kun je eenvoudig een capaciteitsberekening maken, maar je kunt deze berekening ook laten uitvoeren door een professional of de leverancier van de radiatoren. Vervolgens kies je een radiator die dit vermogen kan leveren, zo weet je zeker dat je een geschikte keuze maakt. Pas als je weet hoeveel vermogen je nodig hebt, kun je ook op het budget gaan letten.

 

2.         Kies je voor een verticale of horizontale radiator?

Als je de nieuwe thermrad radiatoren bekijkt, zal je direct opvallen dat deze in zowel verticale als horizontale uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Maar waar en hoe kun je de radiator het beste plaatsen?

verticale thermrad radiator

De meeste radiatoren in Nederland worden horizontaal onder een raampartij geplaatst. Dit is dan ook veruit de beste plek om een radiator te monteren, omdat je zo zoveel mogelijk rendement behaald. Het komt echter ook voor dat een radiator verticaal geplaatst moet worden. Dit gebeurt meestal als er onvoldoende ruimte is voor een horizontale radiator. Ook in de badkamer worden meestal verticale radiatoren geplaatst.

3.         Passend bij jouw interieur

Natuurlijk wil het oog ook wat. Alhoewel de meeste radiatoren niet direct een lust voor het oog zijn, is er wel veel mogelijk om deze beter bij jouw interieur te laten passen. Wanneer deze naadloos overvloeit in jouw interieur, beschik je over een uitstekende radiator. Kies bij voorkeur voor een tijdloos model, zodat deze de komende jaren prima in jouw woning te integreren is.

Heb je iets meer lef? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de radiator tot dé eyecatcher van het interieur onder te dopen. Kies daarvoor voor een vlakke radiator, zodat je deze geheel naar eigen wens kunt aanpassen.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl