Bedrading wegwerken in uw woning

Bedrading wegwerken in uw woning


In vergelijking met vroeger hebben we tegenwoordig heel veel elektrische apparaten in huis. En dit aantal wordt vast en zeker nog veel groter de komende jaren. Elektrische apparaten maken het leven in uw woning een stuk makkelijker. Ze hebben echter ook een nadeel: de grote hoeveelheid bedrading. Dit geeft natuurlijk een slordige indruk. De oplossing is echter vrij simpel: werk de bedrading weg. Geen idee hoe u dit doet? Deze elektricien in Amstelveen geeft u enkele handige tips.

Gebruik de kortste route

De meeste mensen hebben geen zin om al te veel moeite te doen voor het wegwerken van hun kabels. Hierdoor blijft een groot deel van de bekabeling vrijwel altijd zichtbaar. Wilt u dit voorkomen? Werk uw kabels dan altijd weg via de kortste route. Dit kan door de muur zijn of zelfs onder uw vloer door. Dit vergt wel redelijk wat werk, zeker wanneer u de betreffende kabel(s) in een andere ruimte wilt gebruiken. Maar uiteindelijk mag het resultaat er natuurlijk wel zijn, want de kabel is niet of nauwelijks zichtbaar.

Maak gebruik van de plinten

Heeft u geen zin om zoveel moeite te doen? Gebruik dan uw plinten om de kabels van elektrische apparaten weg te werken. Veel plinten zijn namelijk hol aan de achterzijde. Hierdoor is er vaak ruimte om bekabeling achter te verwerken. Deze manier is een stuk minder intensief dan die van hierboven. En toch worden uw kabels zo netjes weggewerkt.

Plaats kabelgoten

Heeft u veel kabels die u weg moet werken? Dan past dit mogelijk niet achter de plint. Een plint is weliswaar hol, maar er is meestal geen ruimte voor veel kabels. Wilt u veel kabels wegwerken? Dan is de kans groot dat dit niet lukt achter een plint. Niet getreurd, want u kunt ook kabelgoten gebruiken. Deze zijn er in verschillende afmetingen en kosten vaak maar een paar euro. Een groot aantal van deze goten is tegenwoordig zelfklevend, waardoor u ze ook nog eens makkelijk kunt bevestigen.

kabelgoten

Kabels wegwerken met kabelclips

Zoekt u een snelle en makkelijke manier om uw kabels weg te werken? Dan zijn kabelclips waarschijnlijk de oplossing. Met kabelclips werkt u uw kabels namelijk weg langs de muur of op de vloer. Net als kabelgoten zijn deze er ook in verschillende soorten en maten. De meeste mensen gebruiken de clipjes met het spijkertje. Deze bevestigt u namelijk bijzonder makkelijk tegen de plinten of op een houten vloer. De kabel blijft zo weliswaar zichtbaar, maar het ziet er een stuk minder slordig uit dan wanneer hij lost ligt. En bovendien kunt u er zo niet meer over struikelen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl