huis beveiligen

Je huis beveiligen doe je zo!


Het is de grootste nachtmerrie van velen: je komt thuis en het huis is leeggeroofd. Toch is dat niet direct hetgeen waar de meeste mensen zo bang voor zijn. Hoe vaak horen we wel niet horrorverhalen over mensen die op klaarlichte dag belaagd worden door indringers? Niet alleen de inboedel is in gevaar, maar ook je familie en jij zelf. Inbraak komt steeds vaker voor. Politie probeert met man en macht dit probleem aan te grijpen, maar lijken hier geen vat op te krijgen. Daarom is het verstandig om zelf de kans op inbraak te verkleinen. Door middel van de juiste beveiliging ga jij voortaan met een gerust hart naar bed of op stap.

huis beveiligen

Deurbel met camera

Toegegeven, een inbreker zal niet snel aanbellen voordat deze een woning betreedt. Vaak wordt er ingebroken als de bewoners niet thuis of diep in slaap zijn. Toch zien we ook dat er een nieuwe vorm van inbraak ontstaat. Inbrekers die wél de confrontatie aangaan met de bewoners, zelfs op klaarlichte dag. Wanneer de deur geopend wordt, dringen ze de woning binnen en slaan ze hun slag. Jij kunt enkel lijdzaam toekijken en hopen dat er geen geweld wordt gebruikt. Dat is uiteraard een zeer beangstigende situatie en kan voorkomen worden door een deurbel met camera te installeren. Zo zie je altijd precies wie er voor de deur staat. Twijfel je over de goede bedoelingen van een vreemde die voor de deur staat? Dan hou je deze gewoon goed gesloten. Een deurbel met camera geeft je een fijn gevoel.

deurbel met camara

Verlichting

Een inbreker leeft continu op adrenaline. Ze stellen zichzelf doelen om te behalen, weten precies hoe lang een inbraak mag duren en wat de pakkans hierbij is. De meeste inbrekers proberen binnen 1,5 minuut een woning te betreden. Wanneer ze langer rond een huis blijven hangen, is de kans dat ze gepakt worden veel groter. Als het ze niet lukt om de woning te betreden, zullen zij al snel afhaken en een makkelijkere prooi zoeken. Daarom is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Dit betekent niet direct dat je honderden euro’s uit moet geven aan dure installaties, sloten, etc. Ook met enkele simpele dingen is het mogelijk om je woning te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende verlichting.

Inbreker zijn niet dol op buitenverlichting. Deze verlichting zorgt ervoor dat ze letterlijk in de ‘spotlight’ staan. Daardoor is de kans extra groot dat ze gezien worden door omstanders. Bij voldoende verlichting zullen zij sneller afhaken en een andere woning op zoeken. Zo verklein je de kans op inbraak. We snappen uiteraard wel dat je er niet op zit te wachten dat lampen de gehele tijd aanstaan, dit is niet goed voor het milieu en je energierekening, daarom is de keus voor een bewegingssensor gauw gemaakt. Zodra er onverwachte bewegingen rond het huis zijn, schieten de lampen aan en worden de inbrekers afgeschrikt.

Nieuwe sloten

Uiteraard zijn kwalitatieve sloten een zeer effectieve methode om inbrekers buiten de deur te houden. Hoe langer een inbreker er over moet doen om binnen te komen, des te kleiner de kans dat de inbraak zal lukken. Daardoor haken ze al snel af. Sluit alle ramen en deuren goed af en zet ze ook daadwerkelijk op slot als je het huis verlaat. Goede sloten zijn de eerste stap naar een veiligere leefomgeving!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl