Een traplift in huis- de voordelen die het met zich mee brengt

Een traplift in huis: de voordelen die het met zich mee brengt


Voor veel mensen die slecht te been zijn kan een normale trap steeds moeilijker worden om te gebruiken. U krijgt steeds meer last van uw gewrichten en op ten duur moet u u steeds vaker ophijsen aan de trapleuning. Een traplift is hiervoor een goede oplossing.

Een traplift bestaat uit een stoel die op een rails aan de binnen- of buitenzijde van de trap loopt en u eenvoudig naar boven en beneden brengt. Maar wat zijn nu precies de voordelen die een traplift met zich mee brengt?

In het verleden werd een traplift vaak als oubollig gezien. Vandaag de dag is dat gelukkig niet meer zo.  Mensen die minder te been zijn kiezen er namelijk steeds vaker voor om een traplift aan te schaffen. Daarnaast zorgt een traplift ervoor dat u langer thuis in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Een traplift zorgt voor meer veiligheid

Een voor de hand liggende reden voor mensen die slecht te been zijn om een traplift in huis te nemen, is de veiligheid die het met zich mee brengt. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid  klopten er in 2017 maar liefst  102 000 ouderen van 65 jaar een ouder aan bij de spoedeisende hulp als gevolg van een val. Dit betekent dat in 2017 gemiddeld elke vijf minuten een 65-plusser slachtoffer was van een privé-valongeval.

Helaas komt nog al te vaak voor dat ouderen van de trap vallen met vervelende gevolgen van dien, zoals een gebroken heup, arm, been of andere ernstige verwonding. Met een traplift kunt u dit eenvoudig voorkomen.

Een traplift is gebruiksvriendelijk

Met de technologie van tegenwoordig is het soms moeilijk voorwerpen te gebruiken zoals u ze zou willen gebruiken. Gelukkig is een traplift eenvoudig te gebruiken. U gaat simpelweg op de stoel zitten, doet uw veiligheidsgordel om, drukt de schakelaar in een kunt u beginnen met stijgen of dalen.

traplift

Meer onafhankelijkheid

Naarmate u steeds meer moeite krijgt met het gebruiken van uw trap, wordt u steeds afhankelijker van uw partner of verzorger. Met een traplift bent u helemaal onafhankelijk op dit gebied. U kunt voortaan zonder pijn en moeite uw trap op en af komen. Ook wanneer uw partner of verzorger niet in de buurt is.

Goedkoper dan verhuizen

In alle gevallen is de aanschaf van een traplift goedkoper dan een verhuizing. Met het uitkiezen van een traplift gaat heel wat minder gedoe gepaard dan wanneer u besluit over te gaan tot de aanschaf van een nieuw huis of appartement. Wij adviseren u daarom ook eerst grondig onderzoek te doen naar de mogelijkheden binnen uw huis voordat u gaat verhuizen.

Zoals u leest is een traplift een goede oplossing wanneer u minder mobiel wordt. Het biedt u meer veiligheid, gebruiksvriendelijk, vrijheid en is tenslotte goedkoper dan verhuizen. Het mooie van een traplift is dat het zeer betaalbaar is dan wanneer u het vergelijkt met andere oplossingen.

Om uw mobiliteit binnen huis te verbeteren is een traplift zeker een goede oplossing. Uw traplift is binnen enkele uren geïnstalleerd.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl