4 manieren waarop je duurzamere keuzes kunt maken als het gaat om interieurinrichting

4 manieren waarop je duurzamere keuzes kunt maken als het gaat om interieurinrichting


Het verduurzamen van de interieurinrichting is niet alleen goed voor het milieu, het kan ook nog eens kostenbesparend zijn op de lange termijn. Door bewuster om te gaan met de keuzes die je maakt bij het inrichten van het huis, kun je een positieve bijdrage leveren aan het milieu en tegelijkertijd genieten van een stijlvolle en comfortabele omgeving. Hier zijn vier manieren waarop je duurzamere keuzes kunt maken als het gaat om interieurinrichting.

Kies voor duurzame materialen

Bij het inrichten van je huis is het belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan meubels gemaakt van duurzaam hout, bamboe of gerecycled plastic. Ook is het goed om te kijken naar de herkomst van de materialen en te kiezen voor producten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Door te kiezen voor duurzame materialen, draag je bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de bescherming van het milieu. Om ervoor te zorgen dat alles in huis lang mee blijft gaan, kan je voor sommige meubels een beschermingshoes aanschaffen. Voor de bank in huis is de milos als beste getest. Zo’n hoes zorgt ervoor dat de bank in goede staat blijft en dus uiteindelijk langer mee gaat. 

Gebruik natuurlijke verlichting

Een andere manier om je interieurinrichting te verduurzamen is door gebruik te maken van natuurlijke verlichting. Door het plaatsen van grote ramen en het gebruik van lichte kleuren in je interieur, kun je de hoeveelheid kunstmatige verlichting verminderen. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt ook voor een gezondere en prettigere leefomgeving. Natuurlijke verlichting heeft namelijk een positief effect op ons welzijn en kan zelfs bijdragen aan een betere nachtrust.

Hergebruik en recycle

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden voor hergebruik en recycling van materialen. Zo kun je bijvoorbeeld oude meubels een tweede leven geven door ze te laten opknappen of je laat de meubels reinigen. Als bijvoorbeeld de bank beschadigd is, kijk dan eerst even rond naar de mogelijkheden voor banken reparatie voordat je gelijk een nieuwe bank aanschaft. Verder is het ook goed om te kijken naar de mogelijkheden voor recycling van materialen. Door deze materialen apart in te zamelen en te recyclen, wordt er minder afval geproduceerd en wordt het milieu minder belast.

Kies voor energiezuinige apparaten

Een derde manier om duurzamere keuzes te maken bij het inrichten van je huis, is door te kiezen voor energiezuinige apparaten. Denk hierbij aan een koelkast, wasmachine of televisie met een energielabel A+++. Deze apparaten verbruiken minder energie en zijn daardoor niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Let bij de aanschaf van nieuwe apparaten dus altijd op het energielabel en kies voor de meest energiezuinige optie.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl