Huis klaarmaken voor bezichtiging: zo pak je dat aan


Het is eindelijk zover: jullie hebben de knoop doorgehakt en zijn van plan om jullie geliefde woning te verkopen. Binnenkort kan je eindelijk aan de slag met het huis klaarmaken voor bezichtiging! Een last valt al van je schouders af als je dat verkoopbordje in de tuin ziet pronken. Je bent in je hoofd al bezig met de benodigdheden voor de koop van een nieuwe woning. Of toch niet? Het is alweer tien jaar geleden dat de huizenmarkt compleet instortte. Mensen zagen de waarde van hun woning voor hun ogen zakken. Toch heeft dit wel een groot voordeel voor de mensen die in die tijd ook daadwerkelijk een huis gekocht hebben. De kans is groot dat, nu de huizenmarkt langzaam weer helemaal opknapt, zij hun huis met flinke winst zullen verkopen. Maar is dat wel waar? Ja, in de steden gaan de huizen inmiddels weer als warme broodjes over de toonbank maar is dat ook in de rest van het land het geval? Als jouw woning inmiddels al een tijdje te koop staat en je al enkele bezichtigingen achter de rug hebt gehad is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat er mis kan gaan. Je huis klaarmaken voor bezichtiging is de eerste tip die wij je kunnen geven om je huis sneller te verkopen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je huis klaarmaken voor bezichtiging een stuk makkelijker wordt.

Huis klaarmaken voor bezichtiging: opruimen!

Bij het huis klaarmaken voor bezichtiging is het eerst belangrijk om je huis eens te bekijken zoals andere mensen hem zien. Hoe zien de kasten eruit? Zijn er schoonheidsfoutjes? Oogt het allemaal een beetje rommelig? Vooral bij een bezichtiging is het belangrijk dat de woning schoon en goed opgeruimd is. Dat doet al heel veel voor een huis. Als kijkers zien dat de woning rommelig is zullen zij misschien stellen dat er te weinig opbergruimte is of geeft het ze geen fijn gevoel. Probeer tevens kleine schoonheidsfoutjes van het huis te repareren, denk aan het plakken van die losse plint of een los hoekje behang. Voorkom tevens dat er binnen gerookt wordt. Dit kan een onprettige beleving geven voor kijkers die hier minder gecharmeerd van zijn. Tip: creëer een huiselijke sfeer en overheerlijke geur door het bakken van een cake.

Huis klaarmaken voor bezichtiging: haal persoonlijke tierelantijntjes weg

Bij een huis klaarmaken voor bezichtiging zijn de meningen erg verdeeld bij deze tip. Sommigen zeggen juist dat ze het fijn vinden als ze een beetje karakter en persoonlijkheid zien in een woning. Anderen vinden dit juist afleiden en krijgen geen fijn gevoel als ze in de woning van iemand anders kijken die bomvol persoonlijke dingen staat. Haal dus de kunstwerkjes van kinderen en overbodige fotolijstjes weg en zorg voor een serene uitstraling.

Huis klaarmaken voor bezichtiging: haal overbodige meubels weg

Meubels nemen ontzettend veel ruimte in beslag en ondanks dat we houden van de sfeer die sommige meubelstukken ons bieden, kunnen ze ook overbodig zijn voor de ruimte. In dat geval kan het juist de ruime uitstraling van je woning doorbreken en dat zou hartstikke zonde zijn. Onze tip is dan ook om alle overbodige meubels en accessoires weg te halen en alleen het essentiële te laten staan. Zo lijkt de ruimte optisch groter en kunnen kijkers goed zien wat er met de woning gedaan kan worden. Tip: voorkom dat grote meubels ruimte in beslag nemen voor ramen. Natuurlijk lichtval is ontzettend belangrijk voor de kijkbeleving van een bezichtiging. Laat de ramen dan ook zo open mogelijk om zoveel mogelijk licht naar binnen te laten schijnen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl