huis verkopen makelaar

Je huis verkopen, zo vind je de juiste makelaar


Je huis verkopen is iets waar je waarschijnlijk al heel lang over nagedacht hebt. Het is immers een grote beslissing die een enorme impact zal hebben op de komende periode  van je leven. Tegelijkertijd ontstaan er ook direct zorgen: is mijn woning wel verkoopklaar? Hoe zorg ik ervoor dat ik de beste deal kan sluiten met een koper? Wat moet ik doen om mijn woning aantrekkelijker te maken voor de bezichtigingen? Bij zo’n grote omslag in je leven heb je hulp nodig en kan een erkende NVM-makelaar niet ontbreken. Belangrijk is dat je de perfecte makelaar vindt bij jou in de buurt. Een makelaar in Tiel vinden is bijvoorbeeld niet erg lastig als je kijkt naar Dolron Rivierenland Makelaars, dit is een zeer erkende en professionele makelaardij met de beste makelaars van de Betuwe. Om de juiste makelaar te vinden is het belangrijk om te bedenken wat jij precies zou verwachten van een aankoopmakelaar.

De bekende klik met de makelaar

Je huis verkopen is niet zomaar iets en dat vraagt om een professionele aanpak. Je wilt immers alles eruit halen wat erin zit. Het vinden van de juiste makelaar is enorm lastig, maar zoals we op bijvoorbeeld de website van Dolron Rivierenland Makelaars konden lezen is het wel van groot belang dat dit met zorg wordt gedaan. De welbekende ‘klik’ met de makelaar is van essentieel belang om een goed en tevreden gevoel over te houden aan dit nieuwe avontuur. Wij raden dan ook aan om met meerdere makelaars te spreken en te kijken naar de mogelijkheden. Analyseer bij deze gesprekken vooral jouw gevoel bij de makelaar en stel je de volgende vragen:

  • Waarop taxeert de makelaar jouw woning en ben je het hiermee eens?
  • Ben je in gesprek met een erkende NVM-makelaar?
  • Kan je uit zijn of haar manier van spreken opmaken of hij goed is in verkopen? Kortom: heeft hij een vlotte babbel?
  • Neemt de makelaar jouw wensen en vragen serieus?
  • Waarmee wil je dat de makelaar jou helpt en is dit ook mogelijk?

goede makelaar vinden

Kosten van de makelaar

De kosten die een makelaar mag rekenen zijn niet wettelijk vastgelegd. Bij het verkopen van je woning is het dan ook belangrijk dat je eerst bekijkt wat de tarieven zijn van de makelaar in kwestie. Sommige makelaars werken met een abonnementsdienst en andere makelaars laten je alleen betalen voor de diensten die zij ook daadwerkelijk geleverd hebben, zoals we zien bij Dolron Rivierenland Makelaars.  Soms is het ook mogelijk om te onderhandelen over de tarieven. Ga dit gelijk na tijdens het gesprek met de aankoopmakelaar. Bespreek ook welke kosten er eventueel komen als je een contract wilt beëindigen.

makelaar afspraak

Blijf contact houden

Nadat je een keuze hebt gemaakt voor de makelaar is het belangrijk dat je veel contact blijft houden. Niet alleen om te weten hoe de zaken ervoor staan, maar ook om op nieuwe ideeën te komen om het verkopen van je woning soepeler te laten verlopen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl