4x de badkamertrends van dit moment

4x de badkamertrends van dit moment


Nu de dagen weer wat kouder en natter worden, is er niets lekkerder dan na een flinke regenbui lekker op te warmen onder een heerlijke douche of in een warm bad. Het liefst ervaar je dat luxueuze gevoel iedere dag in je eigen badkamer. De badkamer moet niet alleen een plek zijn waar je je kunt opfrissen, maar ook een plek waar je kunt opladen na een drukke dag. Er zijn veel manieren om je badkamer dat wellness-gevoel te geven: iedereen heeft tenslotte een eigen smaak. Om je een handje te helpen, delen we hier de vier grootste badkamertrends van dit moment.

4x de badkamertrends van dit moment

Bron: Van Heck Badkamers

 

1 Rust en reinheid

De eerste trend in de badkamer is een minimalistische, rustige badkamer. De badkamer wordt steeds vaker een plek om je terug te trekken en op te laden. Een ruimte in huis waar zo veel mogelijk prikkels zijn weggenomen. Hierbij kun je denken aan veel natuurlijk licht, weinig spullen op het badkamermeubel en geen felle kleuren. Alle spullen zijn netjes geordend in de kast om de badkamer zo overzichtelijk en rustig mogelijk te maken. Tip: als je toch spullen op het badkamermeubel hebt staan, zorg er dan voor dat de spiegel niet helemaal doorloopt tot aan het meubel. Dit oogt veel rustiger, omdat de spullen dan niet worden weerspiegeld. 

2 Groener dan groen

De tweede badkamertrend is een groene badkamer waarin buiten naar binnen wordt gehaald. Onze band met de natuur wordt steeds belangrijker en we worden ons steeds meer bewust van onze voetafdruk. Dit zie je ook terug in de badkamer. Voor een groene badkamer kun je bijvoorbeeld denken aan veel planten in de badkamer. Planten zijn niet alleen erg mooi, ze verbeteren ook je gemoedstoestand en de luchtvochtigheid. Geschikte planten voor in de badkamer zijn bijvoorbeeld de drakenplant of varen. Landelijke badkamers gaan vaak goed samen met veel planten. 

Wil je groener dan groen? Ga dan een stapje verder dan alleen de looks. Gebruik bijvoorbeeld plasticvrije producten, een waterbesparende douchekop of wasbare wattenschijfjes. 

3 Donkere badkamer 

De derde badkamertrend is het tegenovergestelde van de bovengenoemde trends. Hierbij geldt: hoe donkerder, hoe beter. Een donkere badkamer straalt een bepaalde luxe en warmte uit. Een bijkomend voordeel is dat een donkere badkamer minder snel vies lijkt. Op een witte vloer zie je viezigheid namelijk veel sneller liggen. Win-win dus!

4 Hout

De vierde badkamertrend is het gebruik van hout. Niet iedereen kiest snel voor hout in de badkamer, omdat dit vaak een erg vochtige ruimte is. Zonde, want hout kan prima in de badkamer worden gebruikt en het zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een eiken badkamermeubel of begin met een aantal houten accessoires. 

Welke trend spreekt jou het meest aan?

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl