vochtbestrijding

Vochtbestrijding


Als er iets niet tof is zijn het vochtproblemen in huis. Het is vereist om zo vlot mogelijk het vochtprobleem te bestrijden. Te veel vocht uw bedrijf kan zorgen voor permanente schade en biedt een broedplaats voor ongedierte en fungi. Er zijn meerdere manieren om vocht in uw woning te bestrijden, afhankelijk van de omstandigheden.

In deze blog praten we over wat de tarieven zijn van vochtbestrijding.

Als eerste moeten we vochtoverlast in uw bedrijf indelen in diverse onderdelen om een beter beeld te krijgen bij het type vochtbestrijding en de kosten hiervan:

  • Wateroverlast – bijvoorbeeld het onder water staan van een kelder in uw bedrijf
  • Indringend vocht – onder andere vochtplekken in plafonds of muren
  • Condensatie – zoals condens op de ramen

Condensatie

Wat zijn de kosten voor het beëindigen van condensatie in huis : Condensatieproblemen in uw woning  zijn doorgaans gemakkelijk te verhelpen en dat tegen geringe kosten. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het probleem zich bevindt goed ventileert door bijvoorbeeld een deur open te laten of een raam open te zetten. Is dit niet of slecht mogelijk denk dan bijvoorbeeld eens aan een vochtvreter die je kan plaatsen in de vochtige ruimten. of breng  een ventilatierooster aan voor een meer permanente uitkomst.

Vochtvreter

De kosten van een vochtvreter  uiteenlopen tussen de vijf en de vijftien euro en na-vullingen hiervoor zijn goedkoper. Een vochtvreter werkt geluidloos en gebruikt geen stroom. Als je een ventilatierooster moet laten zetten varieert dit sterk in prijs en is het voornamelijk sterk afhankelijk van  de plek waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het raam, spouwmuur).

Oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt veelal voor in de muren van een woonhuis die direct zijn verbonden met de buitenwereld. Deze hebben heel wat te doorstaan door de vochtige weersomstandigheden in Nederland.

Impregneren

De oorzaak van dit doordringende vocht is doorgaans te wijten aan metselwerk wat verouderd is en of een poreuzer wordende steen. Daarom trekt het vocht van buiten eerder in de steen. Correct ventileren alleen is geen optie meer en vocht hoopt zich op in de muur en dringt door. Een goed antwoord hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de wand hydrofoob wordt maar wel blijft ‘lucht blijft doorlaten’

De kosten van een voormuur impregneren vallen best mee, met tarieven vanaf vijf euro per m2 kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding.

Doordringend vocht

Wanneer het doordringend vocht een verschillende aanleiding heeft dan het weer kan het onder andere zijn dat er een waterleiding lekt in de buitenwand. Dit lek moet worden opgespoord en gerepareerd worden. Een gedeelte van de wand moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)

Afvoer

De kosten van een afvoer maken in een muur zijn lastig in te schatten wat we je wel kunnen zeggen is dat iemand die deze klus correct zou moeten kunnen uitvoeren tussen de dertig en vijftig euro per uur zal zijn exclusief toegepast benodigdheden.

Wat zijn de kosten voor het beëindigen van lekkages. Als je hinder hebt van een kelder die is ondergelopen of bodemwater moet er ook zo gauw mogelijk voor een oplossing worden gezorgd. De oorzaken voor deze kwesties zijn uiteenlopend. Voor problemen van deze aard is het steeds noodzakelijk een professional het op te laten lossen. Over het kostenplaatje valt weinig te zeggen, wel wordt dit doorgaans geheel of deels gedekt door de verzekeringspolis.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl