4x waarom plissé gordijnen niet mogen ontbreken in ieder interieur


Plissé gordijnen behoren tot de meest populaire types raambekleding. Toch is nog niet iedereen bekend met de voordelen van deze gordijnen. Het wordt hoog tijd om daar verandering in te brengen. Wij geven je 4 redenen waarom plissé gordijnen niet mogen ontbreken binnen jouw interieur.

1. Verkrijgbaar in meerdere varianten

Het kan best lastig zijn om de juiste raambekleding te vinden. Het aanbod is tegenwoordig immens groot, wat de keuze er niet gemakkelijker op maakt. Daarnaast weten we allemaal dat de keus voor gordijnen enorm belangrijk is voor de uitstraling van een woning. Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere varianten, waardoor er altijd wel een gordijn is die past binnen jouw interieur. Hierdoor kunnen ze zich gemakkelijk integreren in elke woonstijl. Deze gordijnen zijn verkrijgbaar in de volgende varianten:

  • Top-down en top-down/bottom-up variant: de top-down variant werkt hetzelfde als een traditioneel rolgordijn. De top-down/bottom-up variant heeft meer weg van een accordeon. Deze gordijnen kunnen zowel van boven naar onder, als onder naar boven getrokken worden. Allebei de gordijnen genieten van dezelfde voordelen, maar beschikken over een andere uitstraling. Beslis zelf welke het meest tot zijn recht komt binnen jouw interieur.
  • De enkele en verduisterende variant: je kunt tevens kiezen uit een enkele- of dupli variant. Bij de enkelvoudige variant wordt er gebruik gemaakt van één laag stof, hierdoor zijn de gordijnen een stuk minder dik en wordt er meer licht doorgelaten. Deze variant wordt vaak toegepast in de woonkamer of keuken. In de slaapkamer wil je natuurlijk verzekerd zijn van een onverstoorde nachtrust. Daar kan je lichtval niet bij gebruiken. In dat geval komt de verduisterende variant goed van pas. Deze bestaat uit twee lagen stof, waarmee de plissé gordijnen niet alleen een verduisterende- maar ook een isolerende rol spelen.

plisse gordijnen

2. Hou de zon buiten de deur!

Plissé gordijnen zijn zonwerend. Hierdoor kun je je woning in de zomers lekker koel houden en geniet je van een aangename temperatuur in de winter. Heb je veel last van tocht en zorgt dat voor een vermindering van het woongenot? Kies dan voor dupli gordijnen. Deze dragen bij aan een betere isolatie van de woning en dat is goed merkbaar.

3. Privacy en lichtwering in eigen hand

De bediening van plissé gordijnen is ontzettend gemakkelijk. Tegenwoordig zijn we continue bezig met innoveren. Hierdoor kunnen we genieten van de meest bizarre technieken op het gebied van raambekleding. Natuurlijk is dat ontzettend gaaf om mee te mogen maken, maar voor senioren of kinderen is dat vaak geen goed nieuws. De bediening is simpelweg te moeilijk geworden. Bij deze gordijnen heb je daar gelukkig geen last van. Door de simpele bediening is het zelfs voor het jongste gezinslid mogelijk om de privacy en lichtwering in eigen hand te houden.

4. Elegantie ten top

Plissé gordijnen zijn elegantie ten top. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere gordijnen. Met deze gordijnen creëer je een fijne en luxe uitstraling binnen elk interieur.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl