stofzuigenstofzuigen

5 Tips om bijna nooit meer te hoeven stofzuigen


We ontkomen er niet aan om het huishouden te doen. Een van de dingen die daarbij hoort is stofzuigen. Als jij ook niet zo’n fan van stofzuigen bent kan je er met de onderstaande tips voor zorgen dat je dat vervelende klusje bij nooit meer hoeft te doen.

1. Leg een dikke mat bij de voor- en achterdeur

Wanneer je het huis inloop neem je vaak een hoop rommel mee aan je schoenen. Door goede en dikke matten bij de voor en achterdeur te leggen blijft een hoop van dit vuil in de mat achter. Zo blijft de rest van je huis een stuk schoner en hoef je niet zo vaak meer stof te zuigen.

2. Doe je schoenen uit bij binnenkomst

Hoewel een mat plaatsen al veel helpt om rotzooi in huis te verminderen, kan het nog beter. Door je schoenen direct uit te doen nadat je ze hebt geveegd weet je zeker dat het vuil dat nog aan je schoenen zit gewoon in de gang blijft. Om jezelf en de rest van je huishouden extra te motiveren kan je een schoenenrek plaatsen. Zo wordt de gang ook geen rommeltje met alle schoenen.

3. Veeg de vloer dagelijks

Zolang de vloer nog niet heel vies is kan je ook even over de vloer gaan met de swiffer of een bezem. Dat is lang niet zo’n vervelend klusje en is heel snel gedaan. Zo onderhoud je de vloer toch nog een beetje, zonder dat je de hele stofzuiger uit de kast hoeft te trekken. Op die manier hoef je alleen nog maar zo nu en dan te stofzuigen.

4. Houd de roosters in huis schoon

In je huis zitten meerdere roosters. Hoewel ze voor een goede ventilatie zorgen, verspreiden ze ook veel stof als ze vies zijn. Je vindt deze roosters vaak boven in een hoek van de wand bij het plafond. Door de roosters geregeld schoon te maken wordt je huis minder snel stoffig. Om dit te doen kan je even met de stofzuiger langs de roosters gaan op de dagen dat je wel gaat stofzuigen. Zorg er dan wel voor dat je een goede stofzuiger hebt, zodat hij ook het stof achter de rooster op wordt gezogen. Om zeker te weten dat je een goede stofzuiger in huis haalt kan je kijken naar een stofzuiger test.

5. Klop kleden uit

Op de dagen dat je wel gaat stofzuigen zal je vast merken dat je je kleed tot in de eeuwigheid kan blijven stofzuigen, maar er blijft toch altijd nog vuil uit komen. Om je kleed echt goed schoon te krijgen en om te voorkomen dat je het vuil uit het kleed verspreid in de rest van je huis kun je hem het beste uitkloppen. Hang hem ergens op, zodat je zowel de voor als achterkant kan uitkloppen. Doe dit wel van een grote afstand van je woning en sluit voor de zekerheid je ramen en deuren, zodat het vuil niet je huis in waait.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl