lounge stoelen wonenwereld

De woonkamer restylen: budgettips


Is je woonkamer echt toe aan een opfrisbeurt? Maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Zelf ben ik iemand die het liefst elk jaar weer nieuwe meubels en accesoires aanschaft, omdat ik de inrichting dan weer helemaal zat ben en weer een nieuwe woontrend wil uitproberen. Natuurlijk kost dit klauwen vol geld en ben ik nu opzoek gegaan naar goedkope manieren om een andere sfeer aan te brengen in de woonkamer.

Zorg voor een eyecatcher in de woonkamer

Het is echt niet nodig om alle meubels in de woonkamer te veranderen als je de kamer een opfrisbeurt wilt geven. Alleen een gave eyecatcher is vaak al genoeg om de hele sfeer van je kamer te veranderen. Laats kwam ik de Eames kuipstoelen tegen op DesignSeats.com en ik was meteen verkocht! Deze stoelen heb je in vrijwel alle varianten en je kan ze gebruiken in elke kamer. Voor de woonkamer was de RSR schommelstoel voor mij toch wel favoriet. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: van wit tot roze. Zo kan je eindeloos variëren! Mijn woonkamer bestaat bijvoorbeeld vooral uit de kleuren zwart-wit en ik wilde heel graag wat meer kleur brengen in de kamer. Het leek mij nou niet zo’n goed idee om een wand te verven of om al mijn meubels aan te passen. Met een gave rode schommelstoel midden in de kamer zorg ik voor een gigantische eyecatcher en dat sprankje kleur waar ik zo op doelde! Ideaal dus. Dit effect krijg je natuurlijk ook met andere soorten meubels.

eames kuipstoelen

Maak de woonkamer persoonlijk

Voor mij persoonlijk is de woonkamer de ideale plek om te kunnen genieten van je vrije tijd. Het is dan ook enorm belangrijk om een persoonlijk tintje te geven aan deze plek. Je wilt geen kille, sfeerloze kamer. Dat zorgt er alleen maar voor dat je er niet graag verblijft en dat terwijl het juist een kamer is om in te genieten. Een mooie fotocollage op canvas bijvoorbeeld is een leuke manier om meer sfeer aan te brengen. Ook hippe fotolijstjes met foto’s van je geliefden zijn een leuke manier om de woonkamer een persoonlijk tintje te geven.

Overdrijf niet met accesoires

Accesoires zijn perfect om meer sfeer in de woonkamer aan te brengen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende accesoires verkrijgbaar en alles is even leuk. Dat zorgt er al gauw voor, en ja ik maak mij hier ook schuldig aan, dat er veel te veel hebbedingetjes gekocht worden. Je wilt er echter wel voor zorgen dat de woonkamer een rustige, sfeervolle plek blijft. Het moet geen museum worden. Gebruik accesoires dan altijd met mate en zorg dat de meubels nog steeds de hoofdrol spelen in een kamer.

Speel met wat kleur

Als je dol bent op kleur kan je dit jaar je hart ophalen. Felle kleuren en colorblocking is helemaal in anno 2018. Schroom je dan niet om die ene muur in een fris kleurtje te verven. Het kost vaak haast niets om een muur te verven en de hele kamer krijgt er een opfrisbeurt door!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl