Bespaar energie met een goede isolatie

Bespaar energie met een goede isolatie


Schrik jij ook elk jaar weer van je energieafrekening? Weet je echt niet meer waar je moet zoeken om de kosten te verlagen? Energie vergelijken kan een goede eerste stap zijn om te kijken waar en hoe je kan besparen. Er zit soms aardig wat verschil in de tarieven van verschillende energieleveranciers.  Sommige mensen gaan tot het uiterste en lenen geld om zonnepanelen te plaatsen. Als ze maar een manier vinden om energie te besparen. Toch zijn er ook hele makkelijke en simpele manieren om energie te besparen en er tevens ook nog eens warmpjes bij te zitten in eigen huis. Wist je dat je met een goede isolatie al heel veel geld kan besparen?

Een slecht geïsoleerd huis

Voel jij ook regelmatig een koude tocht langs je benen gaan als je op de bank zit? Zijn de zomers zeer warm en de winters extreem koud? Heb je continue last van vocht en schimmelvorming bij je ramen? Dan is de kans groot dat je huis niet goed geïsoleerd is. Doordat warmte snel je huis verlaat, zal je blijven stoken en dit zorgt enkel voor een torenhoge energierekening en een koude woning. Natuurlijk kost het isoleren van je woning best wel wat geld, maar het zorgt ook voor een aangenamere woning. Als je er warmpjes bij wilt zitten en op langer termijn geld wilt besparen is het isoleren van je woning de allereerste stap.

Isoleren van ramen en deuren

Als je niet gelijk een heleboel geld wilt uitgeven, kan je het beste klein beginnen. Start met het vervangen van de kitranden in de kieren en naden van je deuren en ramen. Het is maar iets kleins en het kost weinig, maar het zorgt er wel voor dat je iets minder hoeft te stoken. Een win-win situatie dus!

Je woning in de zomer koel houden

Door een slechte isolatie kan het in de zomer extreem warm worden in huis. Je huis heeft geen middelen om de warmte buiten te houden. Met een goede isolatie help jij je huis om zich te wapenen tegen de ergste warmte.

Dubbelglas plaatsen

Wil je best wel wat investeren in de isolatie van je woning? Kom dan gelijk met grof geschut en laat dubbel- of zelfs driedubbel glas plaatsen. Je zal direct merken dat je huis een aangename temperatuur behoudt en dat er minder tocht in huis is. Daarnaast heb je veel minder kans op schimmelvorming en dat scheelt ook nog eens in onderhoud. Natuurlijk is het plaatsen van dubbelglas best een prijzige investering. Het is wel fijn om te weten dat je de aanschafkosten uiteindelijk terugkrijgt door de lagere energiekosten. Wist je dat je huis tevens meer waard wordt door het dubbele glas? Ook gaat het energielabel van je huis er enkele stapjes op vooruit.

dubbelglas plaatsen

Een brandveilige woning

Doormiddel van het juiste isolatiemateriaal kan je tevens de brandveiligheid van je woning verhogen. De meeste isolatiematerialen zijn onbrandbaar en verminderen de rookvorming. Met behulp van de juiste isolatie draag jij bij aan een veiligere woonomgeving.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl