witgoed

Besparen op reparatie witgoed


Er is niets vervelender dan huishoudelijke apparaten die het begeven. Vaak zien we zelfs dat ze achter elkaar stuk gaan. Dit kan aardig in de papieren lopen en daar zit je uiteraard niet op te wachten. Daarnaast is het ontzettend vervelend als je tijdelijk geen gebruik kunt maken van je wasmachine, wasdroger, vaatwasser, koelkast of magnetron. Wat doe je op zo’n moment? Veel mensen kiezen er voor om direct een ander apparaat aan te schaffen. Als de garantie verlopen is lijkt dit vaak de goedkoopste oplossing. Dit hoeft echter lang niet altijd zo te zijn. Het online bestellen van witgoed onderdelen kan zorgen voor een fikse besparing op de reparatie. In dit artikel geven we je enkele tips om zoveel mogelijk geld te besparen op de reparatie.

Zelf onderdelen bestellen loont

Als je contact opneemt met de leverancier van het witgoed, zullen zij hoogstwaarschijnlijk een eigen monteur sturen. Dit lijkt dan ook een goede oplossing. Je weet immers zeker dat ze vakkundig te werk gaan. Toch is het niet altijd de goedkoopste oplossing. Zij maken gebruik van specifieke merken en willen zelf ook winst behalen op de onderdelen. Hierdoor betaal je al gauw de hoofdprijs voor enkel de onderdelen en dan rekenen we nog niet eens de voorrijkosten en het arbeidsloon mee. Door zelf onderdelen te bestellen, zorg je er voor dat je op een slimme wijze geld bespaart. Dit geldt zeker zo voor mensen die enorm handig zijn. Zij kunnen de apparaten vaak zelf repareren. Voor de mensen met linkerhanden geldt dat zij alsnog een monteur kunnen inschakelen, maar nog wel genieten van een gereduceerd bedrag omdat de onderdelen al aanwezig zijn.

onderdelen wasmachine

Lang wachten op de reparatie?

Het is de grootste nachtmerrie voor elk gezin: de wasmachine gaat stuk. Terwijl de vieze kleren zich ophopen en je inmiddels met de handen in het haar zit, denk je maar één ding: het apparaat moet zo snel mogelijk gemaakt worden. Een afspraak maken bij de leverancier duurt vaak ontzettend lang, langer dan mensen willen wachten. Het online bestellen van onderdelen kan veel sneller gebeurd zijn. Even bestellen en je hebt het vaak de volgende dag al in huis. Zo kan de reparatie snel uitgevoerd worden en verkort je de tijd dat je het apparaat niet kan gebruiken.

Repareren niet meer mogelijk?

Soms heeft het geen zin meer om te repareren. De onderdelen die stuk zijn kosten bijna meer dan het hele apparaat zelf. Toch komt dat niet voor iedereen altijd even goed uit. Je kunt niet zomaar een paar duizend euro missen. Gelukkig is het ook mogelijk om gebruikt witgoed aan te schaffen. Deze zijn vaak enkele jaren oud en werken nog uitstekend. Kies je voor een duurzame variant? Dan heb je nog jarenlang plezier van jouw witgoed. Bovendien zijn er tegenwoordig genoeg monteurs te vinden die voor een gereduceerd tarief apparaten willen installeren. Wij raden aan om meerdere tarieven te bekijken en ook de recensies te lezen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en straks kunt genieten van een duurzaam en kwalitatief apparaat.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl