De beste vloer kiezen voor je woning


Wanneer je op zoek bent naar laminaat voor je woning, is het belangrijk om aan verschillende aspecten te denken. Zo heb je waarschijnlijk een bepaald budget in gedachten, wat ook weer invloed heeft op de motieven en diktes waaruit je kunt kiezen. Laminaat is een fijn materiaal om te gebruiken als vloer, omdat het erg onderhoudsvriendelijk is, maar met de vele opties kan het erg lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel gaan we daarom dieper in op de aandachtspunten.

De kleur en het motief

De kleur en motief zijn essentieel bij het maken van een beslissing, omdat ze de uitstraling van je woning sterk bepalen. Wanneer je kiest voor donker laminaat bij een donker interieur ziet de ruimte er erg vol en krap uit, terwijl een lichte vloer met lichte meubelen juist weer erg kil kunnen ogen. Ook met het motief van laminaat kun je veel doen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten laminaat beschikbaar, dus ga voor een tegelmotief voor een tegelvloer die je gemakkelijk legt, of kies voor hout als je houdt van een rustieke inrichting. Bij Vloer Amsterdam heb je de keuze uit vele verschillende kleuren, of stap eens de lokale bouwmarkt binnen om een indruk te krijgen van wat er mogelijk is.

Laminaatdikte

Wanneer je laminaat aanschaft, is het belangrijk om na te denken over de dikte die je nodig hebt. De precieze laminaatdikte hangt af van de ruimte waarvoor je een nieuwe vloer nodig hebt. Laminaat varieert van 6 tot 14 millimeter en de dunnere laminaatsoorten kun je gebruiken voor de hal of een studentenkamer waar je niet lang verblijft. Een dikkere vloer is handig voor ruimtes waar je veel tijd doorbrengt, denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Dikker laminaat slijt niet alleen minder snel, maar dempt het geluid ook beter, wat fijn is voor eventuele onderburen.

V-groef

Als je laminaat wilt aanschaffen, kun je kiezen tussen laminaat met of zonder V-groef. Laminaat met een V-groef heeft aan de zijkant nerven en lijkt daardoor meer op hout dan laminaat zonder groef. Als je op zoek bent naar een vloer die op hout lijkt, zonder al te hoge prijs, is dit dus een geschikte oplossing. De vloer ziet er met een V-groef authentiek uit en slijt bovendien niet snel, omdat de groeven het vuil opvangen. Aan de andere kant is deze vloer wel meer minder egaal dan laminaat zonder V-groef, wat betekent dat het voor een deel ook een kwestie van smaak is.

Vergeet de ondervloer niet

Wanneer je kiest voor een laminaatvloer, is het belangrijk om er altijd een ondervloer bij te kopen. Op deze manier zorg je voor een egale vloer om het laminaat op te installeren, maar daarnaast weert een ondervloer ook vocht, houdt het geluid tegen en gaat je vloer over het algemeen langer mee. Er zijn veel verschillende soorten ondervloeren beschikbaar en het type dat jij nodig hebt hangt af van het soort vloer dat je hebt gekocht, maar bijvoorbeeld ook van het feit of je van plan bent om vloerverwarming te installeren. Schakel dus een adviseur in om de juiste ondervloer aan te schaffen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl