Sfeer creeren woning

5 tips voor het creëren van sfeer in huis


Heb je pas een verhuizing of flinke make-over achter de rug? Dan ben je vast bekend met het gevoel dat je nog niet echt thuis bent. Je kijkt een perfect gestylede kamer rond en voelt enkel dat showroom-gevoel. Het gevoel alsof je in een winkel bent gaan wonen, maar er verder niks van jou zelf bij zit. Dit kan ontzettend vervelend zijn en veel mensen snappen ook niet waar dat aan ligt. Je hebt onwijs veel geld uitgegeven voor de mooiste accessoires en meubels en nog voel je je niet thuis. Het creëren van sfeer is vaak moeilijker dan we denken. In dit artikel geven je 5 tips voor het creëren van meer sfeer in huis. Zodat ook jij het gevoel van thuiskomen kan ervaren.

#1 Meer sfeer in een grote woning

Het kan erg lastig zijn om meer sfeer in een grote woning te krijgen. Veel mensen maken de fout om heel veel meubels in één ruimte te proppen. Niet met een specifiek doel, enkel om de ruimte te vullen. Hierdoor voel je echter geen bezieling in de ruimte en dat is juist zo belangrijk om meer sfeer te creëren. Het is veel beter om bepaalde ruimtes meer gevoel te geven, door middel van praktische en mooie woonaccessoires. Zo kan een wit vloerkleed de gehele ruimte breken. Het voegt alle elementen mooi samen en creëert een huiselijke sfeer. Met een groot vloerkleed zorg je ervoor dat de ruimte kleiner en huiselijker oogt.

wit vloerkleed

#2 Let op het kleurgebruik

Het kleurgebruik is allesbepalend voor de sfeer in huis. Wij raden aan om te kiezen voor een samenhangend geheel met twee a 3 kleuren in het interieur. Je kunt wat contrast in de woning brengen door lichte en donkere kleuren met elkaar af te wisselen, maar bovenal geldt: less is more. Te veel kleuren kunnen het interieur rommelig maken en zorgen ervoor dat de woning niet meer als één geheel gezien kan worden. Dit geldt ook voor kleuren die niet bij elkaar passen. Vind je het moeilijk om een kleurkeuze te maken? Vraag dan om advies aan een kleurspecialist in een speciaalzaak.

#3 Ga voor een eyecatcher aan de muur

Wanddecoratie wordt nog steeds te vaak vergeten bij het inrichten van de woning. Kale muren kunnen de sfeer in een ruimte echter negatief beïnvloeden. Met een pronkstuk aan de muur geef jij de woning een ultieme sfeerboost.

#4 Kies voor persoonlijke elementen

Vaak krijgen we te horen dat een woning niet persoonlijk genoeg voelt. Het zogenaamde showroom-gevoel. Iedereen had hier kunnen wonen, niets vertelt dat jouw gezin hier woont. Dit los je gemakkelijk op door een paar persoonlijke elementen in de woning aan te brengen. Maak bijvoorbeeld een mooie fotocollage of plaats dierbare erfstukken als eyecatcher in de woning.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl