Domotica in de keuken om je leven op te leuken.v1

Domotica in de keuken om je leven op te leuken


Het Internet of Things vindt de weg naar de gezinnen en huishoudens. Dankzij slimme technologieën, toegepast in apparaten en objecten kunnen draadloos commando’s worden doorgegeven. Niet alleen van persoon naar apparaat, ook apparaten onderling kunnen communiceren. Een ingebouwde chip- of simkaart zorgt voor die connectivity. Dat opent deuren van mogelijkheden. Bedrijven met slimme oplossingen schieten als paddenstoelen uit de grond en bieden die connectivity aan. De trend begon in de bedrijfswereld en verspreidt zich als een olievlek naar particuliere toepassingen. Over welke toepassingen gaat het dan? We geven je enkele interessante trends om in de gaten te houden, oftewel: domotica in de keuken om je leven op te leuken!

Keukenrenovatie en het vervangen van keukenapparatuur

Een keukenrenovatie van Intereno is een uitgelezen kans om de keukenapparatuur te vervangen en te kiezen voor slimme toepassingen en apparaten. Wist je dat er in de meeste gevallen zelfs geen sloop- of breekwerk bij komt kijken? Connectivity in de keuken of in de woning voorzien is snel gepiept. Je kunt er simpelweg zelf mee aan de slag. Bij de installatie komt een beetje technische know how kijken, echter zijn de elektronische apparaten vaak monkey proof ingericht. Een kind kan de was doen.

Connectivity in de keuken kent uiteenlopende voordelen

De voordelen van een connected keuken zijn legio. Het schoolvoorbeeld van connectivity is de koffiezet die begint te lopen op het moment dat de wekker van je mobiel afgaat. En een afwasmachine vanop afstand bedienen is nog zo’n voorbeeld van connectivity. Voordeel nummer één van die slimme apparaten is het gebruiksgemak. Jouw koelkast zorgt er geheel zelfstandig voor dat de melkvoorraad nooit uitput, want het plaatst de bestellingen zelfstandig online. Dát is the internet of things. Direct daaraan gelinkt is het tweede voordeel: slimme apparaten zorgen voor tijdwinst. Maar het kan u ook in kosten schelen. Zo zal uw slimme keukenlamp nooit meer te lang branden en enkel bij activiteit licht schijnen. Wat dacht u van bewegingssensoren in de kraan? Die sensoren zorgen ervoor dat het water nooit meer te lang stroomt en bovendien hoeft u de kraan niet meer aan te raken. Ook een zeeppompje met bewegingssensoren zorgt voor die hygiëne in de keuken. Een win-winsituatie voor uw gezondheid én uw portefeuille!

Valkuilen van the internet of things

Het lijkt erop dat die connectivity enkel voordelen kent, echter is het goed om je te behoeden voor de nadelen van al dat gebruiksgemak. En wat als het internet of de elektriciteit uitvalt? Zorg ervoor dat je niet geheel afhankelijk wordt van die apparaten. Kan jij je huis nog in zonder pincode of chipkaart als het netwerk op zijn gat ligt? Bij apparaten met toegang tot je betaalgegevens, zoals die slimme koelkast, is het ook verstandig om de “bestellijst” handmatig goed te keuren. Zo voorkom je een gepeperde rekening aan het einde van de maand en behoud je de controle over je uitgaven.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl