Een douchecabine vol gadgets

Een douchecabine vol gadgets


Na een drukke dag heerlijk ontspannen onder de douche is voor mij een ultiem genietmomentje. Ik ken echter ook veel mensen om mij heen die douchen maar saai vinden, iets wat veel tijd kost en waar je bijna niks voor terugkrijgt. In mijn zoektocht naar de perfecte douche stuitte ik op de Megaline Stoomcabine Black Water. Dit lijkt mij echt de ultieme douche voor iedereen die durft te beweren dat douchen saai is. Trouwens voor de mensen die al genieten van elke douche, zoals ik, is het ook een geweldige uitvinding. Zelf zie ik het ook wel zitten om te genieten van massagestralen, een regendouche en ondertussen vals mee te zingen met mijn ingebouwde MP3 speler. Dat lijkt mij pas puur genieten na een lange werkdag.

Voordelen van een stoomfunctie op de douche

Uiteraard klinkt een douchecabine vol gadgets heel interessant, maar wat heb je er nu precies aan? Wat is de toegevoegde waarde? Naast dat het natuurlijk een heel leuk ‘hebbedingetje’ is. Moet je gelijk de hele badkamer verbouwen? Allereerst is het belangrijk om te weten dat een stoomcabine heel anders is dan een sauna. Door het stoom wordt het natuurlijk wel een paar graden warmer in de douche. De reden waarom je de stoomcabine veel ziet bij welness centra is omdat een kwartier in stoom zitten, gelijk staat aan een kwartier in een echte sauna door de hoge luchtvochtigheid. Tevens levert de warmte veel extra voordelen op voor het lichaam.

  • Na een lange werkdag kunnen je spieren zich makkelijker ontspannen door de aangename warmte
  • Als je verkouden bent kan stoomtherapie ervoor zorgen dat je makkelijker kan ademen en er sneller vanaf bent, ook bij het voorkomen van een verkoudheid is stoom perfect.
  • Je huid wordt gereinigd door het stomen, daar kan geen maskertje tegenop!

Waarom een regendouche?

Een regendouche klinkt altijd erg abstract. Je hebt immers jaren gedaan met een normale douche en daar werd je toch ook prima schoon in? Geen reden om dan verandering hierin aan te brengen. Toch brengt een regendouche meer voordelen met zich mee dan ik verwacht had.

  • Simpel gezegd geeft een regendouche je het gevoel alsof je in een regenbui staat te douchen. Voor iedereen die wel eens zeiknat is thuis gekomen na de zoveelste Nederlandse regenbui klinkt dit nou niet echt fijn. Toch zal het je verbazen hoe lekker de zachte stralen op je voelen. In hotels en resorts gebruiken ze al heel lang regendouches door de grote vraag van mensen hiernaar.
  • Je kunt een regendouche afstellen. Zo bepaal je helemaal zelf hoe hard de stralen zullen zijn. Bij een handdouche is dit vaak een stuk lastiger.
  • De uitstraling van een regendouche is geweldig in een moderne badkamer. Zet een paar groene planten in de kamer en waan jezelf in een tropisch oerwoud. Met nog wat junglegeluiden op de MP3 speler is het feestje natuurlijk helemaal compleet.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl